Maassluis - Merwede/Multiplaat
Maassluis - Merwede/Multiplaat Bernadette Struijk

Merwede wint overtuigend van Maassluis

25 september 2019 om 10:39

SLIEDRECHT Op een zonnige zaterdagmiddag trad Merwede/Multiplaat aan tegen Maassluis. De ploeg uit Sliedrecht moest winnen om de aansluiting bij de top te houden. Maassluis was nog puntloos en wilde van de 0 af. In de wedstrijd was er maar één ploeg die verdiende te winnen en dus gingen de punten mee terug in de tas naar Sliedrecht.
Het was Merwede/Multiplaat dat de score met een afstandsschot opende. Maassluis counterde deze score en ook de volgende voorsprong van de uitploeg werd door Maassluis rechtgetrokken. Vanaf dat moment kon Merwede/Multiplaat een gaatje slaan van drie doelpunten. Er werd met 8-11 gerust.
Na rust wist Merwede/Multiplaat meteen op vier verschil te komen. Merwede/Multiplaat trok in de verdediging de touwtjes behoorlijk hard aan en kon gestaag de voorsprong uitbouwen. Met nog 10 minuten te spelen was het verschil ook 10 (12-22) en was de buit wel binnen voor de Sliedrechtse ploeg. Bij Merwede/Multiplaat kwam er een compleet nieuw vak in zodat een aantal spelers van het tweede team ook nog een aantal minuten mee hebben gespeeld. De scheidsrechter floot af bij 15-24. Tegen Kinderdijk speelt Merwede zaterdag om 15.30 uur aan de Thorbeckelaan.