26 september 2019

25 september 2019 om 12:22

Dordrecht

[Verhalen over hersenletsel
[19.00 Albert Schweitzer Ziekenhuis Dordrecht
Patiënten met hersenletsel, hun naasten en zorgprofessionals kunnen donderdag 26 september vanaf 19.00 uur komen naar de bijeenkomst 'Het eigen verhaal' in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht.
Hester Willemsen en Emma Susan van den Berg zijn ambassadeurs van de patiëntenvereniging Hersenletsel.nl. Beiden vertellen hun verhaal met betrekking tot hun hersenletsel en de impact op hun leven.
Ook geven ze aan hoe professionals kunnen inspelen op het verhaal van de patiënt. Voor meer informatie en aanmelden: mail naar Anne Klaassen, a.d.klaassen@drechtzorg.nl.

Hardinxveld-Giessendam

[Buffetavond in De Lange Wei
[17:30 Rembrandthof 85
De Lange Wei organiseert wederom een buffetavond. Deze maand is het thema thema 'Mosselen'. Hongerige gasten kunnen om 17.30 uur gezellige komen eten in restaurant De Boerse Pracht in locatie De Lange Wei in Boven-Hardinxveld. Vanaf donderdag 5 september kan iedereen zich inschrijven bij de receptie of door te bellen naar 0184-678000. Entree is € 19,75 per persoon.

Giessenburg

[Lezing Geschiedkundige Vereniging
[20:00 Breestraat 1
De Geschiedkundige Vereniging geeft een lezing over Maarten van Rossum's plundertochten op het Brabantse platteland. Tijdens de lezing leren geïnteresseerden meer over hoe Maarten van Rossum en zijn 'gelderaers' Brabantse boeren teisterden. Er wordt ook meer uitleg gegeven over de lijfspreuk van deze Gelderse krijgsheer: "blaken en branden is het sieraad van de oorlog". Deze lezing is interessant voor iedereen die van geschiedenis houd. Leden mogen de lezing gratis bijwonen, niet-leden betalen € 2,00.

28 september 2019

Sliedrecht

[Uitverkoop Keramiek van Kunst van Klei
[10:00 Kerkbuurt 97
Prachtige kunstwerken zijn te koop bij Jenny van Kunst van Klei. Ze zijn te vinden bij Atelierssliedrecht in het Creatief Centrum Sliedrecht. Stuk voor stuk uniek en bijzonder. Ook te koop tijdens het Living Statues and Art Festival zaterdag 28 september. Jenny staat met een kraam ter hoogte van Juwelier Verhoef.

29 september 2019

Sliedrecht

[Back to Church Sunday 2019
[9:30 Kerkbuurt 72
In de Beth-El-kerk op de Kerkbuurt om 9.30 en/of om 18.00 uur kan iedereen langskomen. Op deze speciale zondag worden de diensten hiervoor ingericht en besteed de predikant aandacht hieraan in de preek.

Sliedrecht

[Zondagavond zangdienst Gereformeerde Kerk
[18:00 Middeldiepstraat 6
Zondagavond 29 september vindt in de Gereformeerde Kerk (Middeldiepstraat / hoek Oranjestraat) de eerste zangdienst van het kerkelijk seizoen plaats. Aan deze dienst verleent gospelkoor Shine onder leiding van Bastiaan v.d. Pijl haar medewerking. Het combo van Shine begeleidt tevens de samenzang in deze dienst. Het thema van de dienst luidt: "Laat Uw licht schijnen". De verbindende teksten worden verzorgd door Johan Crezee. Aanvang van de dienst: 18.00 uur.

30 september 2019

Hoornaar

[Gezondheidsmiddag in De Zes Molens
[14:00 De zes molens 2
GiGa Molenlanden organiseert een gezondheidsmiddag in De Zes Molens. Tijdens deze middag zullen diverse organisaties aanwezig zijn. Zo is onder andere Scootmobiel Actief aanwezig voor het gratis APK keuren van de rollators. Kleine mankementen, gebreken en slijtages worden ter plekke verholpen. Ook is er de mogelijkheid tot aanschaf van een nieuwe rollator. De diëtiste vertelt deze middag wat over voeding en de opticien is aanwezig om uw ogen te controleren. Tijdens deze middag wordt er ook een instructie over de beweegtoestellen langs het Oranjepad gegeven. GIGA Molenlanden hoopt er op deze manier weer een leuke en actieve middag van te maken.
Iedereen is welkom van 14.00-16.00 uur in het restaurant van locatie De Zes Molens in Hoornaar. Het bezoek aan de gezondheidsmiddag is gratis.

1 oktober 2019

Hardinxveld-Giessendam

[Bingomiddag in De Lange Wei
[14:30 Rembrandthof 85
De Lange Wei organiseert een bingomiddag in restaurant De Boerse Pracht van locatie De Lange Wei in Boven-Hardinxveld. Iedereen is vanaf 14.30 uur welkom om mee te spelen. De kosten voor externen bedragen € 3,00 (inclusief koffie/thee met iets lekkers).

3 oktober 2019

Sliedrecht

[Israëlavond met ds. Piet van Midden
[20:00 Middeldiepstraat 6
De Werkgroep Kerk en Israël - Sliedrecht houdt weer ewn Israëlavond op donderdag 3 oktober. Dr. Piet van Midden, voorzitter van het overlegorgaan Joden en Christenen, in de Voorhof (Gereformeerde Kerk Oranjestraat-hoek Middeldiepstraat) verzorgt dan een lezing onder de titel Wat wil je weten over Israël? Het Israël binnen de grenzen van 1967 is maar de helft van Nederland. De oude stad van koning David was maar 6 voetbalvelden groot. Het tempelplein dat Herodes liet aanleggen was al met al zo'n 144.000 m2. Toch hebben we het hier over de meest bevochten vierkante meters op de aarde. De vlam slaat er zomaar in de pan. Waar komt de soms twijfelachtige belangstelling voor Jeruzalem vandaan en waar de obsessie als het over Joden gaat?

4 oktober 2019

Hardinxveld-Giessendam

[Grote Bingo avond in 't Hart
[19:30 Nassaustraat 6
Stichting Vrienden van de Lange Wei organiseert hun jaarlijkse grote bingoavond. De opbrengst komt ten goede aan de bewoners van de Lange Wei. De bingo kent zeven rondes voor € 10,00. Er zijn diverse prijzen, waaronder een grote TV, magnetron, airfryer, keukenbarbecue, geldprijzen, waardebonnen, boodschappen tassen ter waarde van € 50,00 en nog veel meer.
De bingo wordt organiseert in Party centrum 't Hart in Boven-Hardinxveld en start om 19.30 uur. De zaal is vanaf 19.00 uur open. Voorverkoop van bingokaarten is op maandag 30 september van 14.00 tot en met 16.00 uur en dinsdag 1 oktober van 18.30 tot en met 20.30 uur.

5 oktober 2019

Sliedrecht

[ROMMELMARKT
[9:00 Maaslaan 6
Zaterdag 5 oktober wordt een rommelmarkt gehouden in het Creatief Centrum. Maaslaan 6a Sliedrecht. Geïnteresseerden kunnen ook een tafel huren binnen, kinderen op een kleed buiten (bij slecht weer zelf voor partytent ofzo zorgen). Kosten zijn voor kinderen op kleedje 2,00 inclusief drinken en een ijsje, een tafel 5 euro inclusief kopje koffie of thee De markt is van 9.00 tot 14.00 Opbouwen vanaf 8.00 uur. Opgeven kan via mail kok03246@planet.nl of via app 0653195870.

Sliedrecht

[Actiemarkt Boazkerk (Calvijnschool)
[9:30 Scheldelaan 15
Zaterdag 5 oktober wordt de jaarlijkse actiemarkt van de Boazkerk in Sliedrecht weer gehouden. Deze veelzijdige markt heeft een ruim aanbod van onder andere speelgoed, boodschappen, kleding, bloemen, interieurinrichting, boeken en muziek en een tweedehands gedeelte met gebruikte spullen. Verder zijn er voor jong en oud activiteiten, bijvoorbeeld een springkussen, grabbelton en een Amerikaanse veiling vanaf ongeveer 10.30 uur. Hiernaast wordt er een cateringplein ingericht, met gebakken vis, patat en snacks, een bakkerskraam en nog meer. De opbrengst is voor de aflossing van de pas afgeronde verbouwing van ons kerkgebouw. De marktdag begint om 9:30 en wordt afgerond om 14:00.

8 oktober 2019

Sliedrecht

[Cursus: Starten met Word
[10:00 scheldelaan 1
Tijdens deze cursus leer je werken met het tekstprogramma Word of Word Online. Een document aanmaken, opmaken en opslaan, het komt allemaal aan bod. Entree is €20,- voor 3 lessen. Data: dinsdag 8, 15 en 22 oktober 10.00-12.00 uur Locatie: Bibliotheek Sliedrecht Neem bij voorkeur een eigen laptop mee.

9 oktober 2019

Sliedrecht

[Welzijn en geloofsgemeenschappen
[19:30 Middeldiepstraat 6
Een inspiratieavond met als thema: 'Samen omzien naar elkaar in Sliedrecht'. Het doel van de avond is om de samenwerking te zoeken en te versterken.

10 oktober 2019

Alblasserdam

[Themabijeenkomst over Wmo
[19:00 Landvast, Haven 4 in Alblasserdam
Wat is nodig voor een zelfstandig en volwaardig bestaan? Deze vraag staat centraal in een themabijeenkomst op 10 oktober voor inwoners, lokale politiek, ambtenaren en leden van de Adviesraden. Pieter Paans, regionaal portefeuillehouder Wmo, gaat in op de regionale visie sociaal domein Drechtsteden 'Iedereen een zelfstandig & volwaardig bestaan'. Er is ruim de gelegenheid om vragen te stellen over deze visie. De regionale visie wordt uitgewerkt in een uitvoeringsplan. Wat moet er volgens u in dit uitvoeringsplan staan? Samen met David van Maanen, directeur van de Sociale Dienst Drechtsteden, gaan we hierover in gesprek. De themabijeenkomst 'Iedereen een zelfstandig & volwaardig bestaan' wordt georganiseerd door de Regionale Adviesraad Wmo Drechtsteden en vindt plaats op 10 oktober van 19.30 uur tot 21.30 uur in Landvast, Haven 4 in Alblasserdam. Aanmelden door een e-mail te sturen (voor 8 oktober) aan het secretariaat van de Regionale Adviesraad Wmo: regionale-adviesraadwmo@xs4all.nl.