De deelnemers aan de Bolderloop haalden 1200 euro op voor de Merwebolder.
De deelnemers aan de Bolderloop haalden 1200 euro op voor de Merwebolder. Richard van Hoek Fotografie

Sportieve prestatie voor Merwebolder

12 november 2019 om 15:46

SLIEDRECHT Zaterdag 9 november vond de 17de Bolderloop plaats, een loopfestijn waaraan iedereen kan deelnemen, beginnende lopers, recreatie lopers, geoefende lopers en snelle atleten.

Ruim 200 hardlopers stonden om half elf startklaar voor een van de twee afstanden, die de Bolderloop kent, de 6 km en de 10 km. Het parcours van de Bolderloop loopt traditiegetrouw geheel over het terrein van de Merwebolder.

De inzet van maar liefst 45 vrijwilligers, die vooraf al weken druk zijn geweest om het evenement te organiseren of op de dag zelf hun bijdrage leverden, werd beloond. Het weer werkte mee, het was droog en er scheen een prachtig herfstzonnetje. De sfeer was goed, alles verliep volgens plan en de lopers hoefden zich alleen maar bezig te houden met de te lopen afstand.

De trimclub had ervoor gezorgd dat het parcours duidelijk was aangegeven. Niet alleen door middel van bewegwijzering maar op alle hoeken stonden parcourswachters. De parcourswachters wezen de lopers de weg en moedigden hen aan. En de eerste ronde werden de lopers - CO2 verantwoord - voorafgegaan door de koersregisseur op de fiets. Alles om te zorgen, dat de lopers wisten welke ronden zij moesten lopen. De lopers werden bijgestaan door de band United by Music, die de lopers muzikaal aanmoedigde hun beste beentje voor te zetten.

Voor de starters van de trimclub ABC is de Bolderloop altijd een bijzonder evenement. Tijdens de Bolderloop wordt het resultaat van 10 weken trainen zichtbaar. Zij gaan de uitdaging aan om 6 of 10 kilometer hard te lopen. Alle deelnemende starters hebben de finish gehaald.

De bewoners van de Merwebolder staan niet alleen langs de route om de lopers aan te moedigen. Zij nemen ook deel aan de loop. De afdeling bewegingsagogie van de Merwebolder is er ook dit jaar in geslaagd bewoners te enthousiasmeren en hen klaar te stomen voor de Bolderloop en met succes. Allen voltooiden de afstand, een enkeling zelfs de 10 kilometer.

De leden van de trimclub en ander meer of minder geoefende lopers, liepen mee voor het plezier of om hun persoonlijke record te verbeteren.

De prijzen waren weggelegd voor de snelle atleten. Vorig jaar was de snelste loper een vrouw. Dit jaar was Edwin van Meerendonk de snelste op de 6 kilometer. Hij legde de afstand af in een tijd van 24 minuten. Saskia van Kersbergen deed er 4 seconden langer over. Bij de vrouwen was Iris Bakker net als vorig jaar tweede en Ada van Rijnberg was derde in 31 minuten en 52 seconden.

Bij de mannen namen Jack de Groot en Pieter van Wijcherden de tweede en derde plaats in bij de 6 km.

Bij de 10 kilometer was Kees Prins de snelste in een tijd van 39 minuten en 13 seconden, gevolgd door Steven Spranger en Twan Schermers. Kees Prins moest vorig jaar nog genoegen nemen met een derde plek.

Marlon van de Bos was de snelste vrouw op de 10 kilometer. Zij had slechts 45 minuten nodig om tien kilometer te lopen. Kim Koppelaar nam net als vorig jaar de tweede plek in. Anie Brandwijk was derde.

Er is ruim 1200 euro bijeen verzameld door de bijdragen van de deelnemers. Een mooi bedrag dat besteed gaat worden aan het realiseren van fitness materiaal voor de bewoners van de Merwebolder. De Bolderloop werd afgesloten met een gezellige nazit in het vernieuwde restaurant van de Merwebolder.

Afbeelding
Afbeelding