Het team staat voor u klaar.
Het team staat voor u klaar. Kees Osseweijer

Kapsalon Mir-Jo: begrip in Sliedrecht

12 november 2019 om 20:11

SLIEDRECHT Miranda van Overbeek nam de kapsalon (dames en heren) twaalf jaar geleden over van haar ouders. Ze opende in 2015 haar nieuwe en moderne zaak op de huidige locatie aan de Kerkbuurt 148. Met recht mag dus beweerd worden dat ze bewezen heeft het kappers- en ondernemersvak in haar vingers te hebben en hiermee succesvol te kunnen zijn.

door Kees Osseweijer

Wat is nu het 'geheim' achter dit succes? Miranda heeft hier een duidelijke visie op en vertelt hier enthousiast over. ,,Vanzelfsprekend moeten we goed zijn in ons vak: niet alleen opleiding en ervaring spelen hierin een rol, maar ook is het belangrijk om ons te blijven scholen, trends, ontwikkelingen en cursussen te blijven volgen. Hiervoor maken we onder andere gebruik van de diensten en opleidingsfaciliteiten van Maria Nila, Vitality's en 'l Oreal. We hebben er bewust voor gekozen om ons voor wat betreft de prijsstelling te richten op het middensegment en een breed pakket aan diensten te bieden. Mede hierdoor hebben we een heel brede en trouwe klantenkring kunnen opbouwen en mogen we mensen vaak jarenlang in de kapsalon ontvangen."

Maar er is natuurlijk meer dat er voor zorgt dat een klant tevreden is en blijft komen. Er zijn weinig beroepen, waarbij dienstverlener en klant zo lang één op één contact met elkaar hebben. Behalve een uitstekende kapster moet je dan uiteraard ook klantvriendelijk zijn en over goede sociale vaardigheden beschikken. De klant moet zich uitstekend geholpen en op haar/zijn gemak voelen. Bij Mir-Jo werken vijftien (part-time) medewerksters die een hecht team vormen en over deze eigenschappen beschikken. Er is weinig 'verloop' en ook plaats voor leerlingen, die in het kader van Beroeps Begeleidend Leren 4 dagen per week in de praktijk mogen komen werken en 1 dag naar school gaan. Inderdaad: allemaal dames, maar voor de duidelijkheid: de kapsalon ontvangt ook graag heren. Bij de zaak kan overigens ook online worden gereserveerd.

Miranda: ,,We vinden het belangrijk dat onze klanten ook aanverwante diensten kunnen afnemen, mede omdat we een goede vertrouwensband hebben opgebouwd. Men kan bij ons terecht voor extension, pruik- en haarwerken, en toupets die we kunnen leveren onder certificering van de zorgverzekeraars. Ook zijn we er voor geschoold om haar- en hoofdhuidproblemen te herkennen en klanten hierin te adviseren om de mening van een arts of een andere deskundige te vragen. Indien de klant dit wenst, bijvoorbeeld om privacyredenen, kunnen we gebruik maken van een aparte knipruimte. We werken met de medische lijn van Mediceuticals en kunnen psoriasis, eczeem, haaruitval en andere problemen vaak oplossen."

Het is mooi om te horen dat Miranda ook in haar vak een sociale verantwoordelijkheid ziet, doordat er ook op locatie (bijvoorbeeld de Merwebolder) geknipt kan worden en maatwerk geleverd wordt.

Kapsalon Mir-Jo bewijst al meer dan 40 jaar haar bestaansrecht door een breed publiek vakkundig en klantvriendelijk te bedienen met oog voor ontwikkelingen en verantwoordelijkheden.

a Kapsalon Mir-Jo, Kerkbuurt 148, 361 BL Sliedrecht. Telefoon: 0184-412216, mail: mi.overbeek@hetnet.nl, website: www.mir-jo.nl.