14 november 2019

12 november 2019 om 20:26

Hardinxveld-Giessendam

[Infobijeenkomst Christenen Zuid-Azië
[19:30 Talmastraat 9
Andrew Sundar komt naar Nederland om te vertellen over christenen in Zuid-Azië. Andrew Sundar werkt voor zendingsorganisatie Trans World Radio (TWR). De toegang is gratis. Aanmelden kan via www.transworldradio.nl/regiodagen2019 of telefonisch tijdens kantooruren 0342-478432.

[Cd presentatie concert Lucas Kramer
[20:00 Peulenstraat 234
Lucas Kramer geeft in een november een aantal concerten waarbij hij zijn gloednieuwe cd Open Armen zal presenteren. Tijdens de concertavond neemt Lucas iedereen mee door de verhalen achter de liederen. Geniet van een sfeervol concert met prachtige muziek en teksten die echt bij je binnenkomen. Lucas wordt begeleid door zijn band, een strijkkwartet en vocalisten.

Giessenburg

[Passage-avond Giessenburg
[19:45 De Til
Donderdag 14 november komt Passage afdeling Giessenburg weer bijeen in Gemeenschapshuis de Til. Breestraat 1 in Giessenburg. Aanvang: 19.45 uur. Nienke Franssens en Judith van der Giessen, psychologen bij Psychologenpraktijk Perspectief, behandelen het onderwerp: Grenzen stellen, assertiviteit. Tevens is er deze avond een kaartverkoop waarvan de opbrengst ten goede komt aan Dagboerderij De Hoeff in Giessenburg.
15 november 2019

Sliedrecht

[Digitaal inloopspreekuur in de bibliotheek
[10:00 Scheldelaan 1
Elke vrijdagmorgen kun je voor al je vragen over je smartphone, laptop, tablet, e-reader of het internet bij ons digitaal spreekuur terecht. Wij helpen je ook met het gebruik van de Bibliotheek-apps. Je kunt gewoon binnen lopen en hoeft geen lid te zijn. Ook leden van Seniorweb zijn welkom!

Sliedrecht

[Avond over Babbeltrucs
[19:45 Middeldiepstraat 6
Vrijdag 15 november houdt de Gereformeerde Kerk, Middeldiepstraat 6, in samenwerking met de Politie van Sliedrecht een avond over Babbeltrucs.

16 november 2019

Sliedrecht

[ Gratis workshop aquarelleren
[14:00 Kerkbuurt 99
A.s. zaterdag geeft Jan van der Wal een gratis workshop aquarelleren in het Sliedrechts Museum Jan van der Wal exposeert op dit moment in het Sliedrechts Museum. Als u zelf schilderspullen bezit, deze graag meenemen. Opgeven voor deze activiteit kunt u via mail: brtgort@gmail.com

18 november 2019

Sliedrecht

[Lezing: Tora en Talmoed, door J. de Leeuwe
[20:00 Scheldelaan 1
De Bijbel is in het Hebreeuws geschreven; de Talmoed is een weerslag van het gesprek tussen wat God nu eigenlijk bedoelt. Deze uitleg en discussies over de Thora zijn door de generaties doorgegeven en niet te letterlijk bedoeld. De Thora vormt de handleiding voor het gesprek met God. Diverse onderwerpen komen aan bod. Jacob de Leeuwe (1950) stamt af van de Maharal van Praag, rabbi Jehoeda Löwe, een directe afstammeling van koning Davied. Hij vertaalt en verklaart de Talmoed in het Nederlands en geeft lezingen en is reizend leraar o.a. aan het rabbijnenseminarie. Maandag 18 november 2019. Gebouw De Rank, Dubbelsteynlaan West 70, Dordrecht. Zie http://www.gni-drechtsteden.nl.

19 november 2019

Sliedrecht

[Griendencollege - Proeflessen
[9:00
Wil jij weten hoe de lessen op het voortgezet onderwijs zijn? Wil je weten hoe het de lessen binnen het Griendencollege zijn? Geef je dan op voor onze proeflessen op 19 november a.s. Kom en ervaar het Griendencollege! Opgeven? Stuur een mailtje naar: rvandenherik@griendencollege.nl o.v.v. naam en basisschool.

Sliedrecht

[Informatieavond over zout in de voeding
[19:30 Kerkbuurt 200
Gratis workshop voor mensen met cardiovasculair risico en andere belangstellenden. Vooraf aanmelden via info@zgwa.nl/078-202000, ovv naam, aantal personen, telnr eo e-mailadres.

Hoornaar

[Workshop armband maken
[10:00 De zes molens 2
Marian van den Bos geeft een workshop armbanden maken. De workshop is van 10.00 tot en met 16.00 uur in het restaurant van locatie De Zes Molens in Hoornaar. Inschrijven kan bij de medewerkers van het restaurant. De kosten bedragen €15,00 (incl. koffie/thee met iets lekkers).Er is ook een mogelijkheid om voor € 7,50 extra te lunchen.

[Schrijfworkshop
[13:00 Peulenstraat 167
Yvon Mallander begeleidt een schrijfworkshop in de Kerk met de Beelden. Aan de hand van een thema en kleine opdrachten schrijven wat er in je opkomt is ontzettend leuk. De kosten zijn €12,00 per workshop. Informatie is verkrijgbaar door te bellen naar 06 37374559.

[Muzikale bingo met de Weidezangers
[14:30 Rembrandthof 85
De Weidezangers verzorgen een muzikale bingo. Dit koor staat onder leiding van Carola Loeve. Bingo en muziek in één activiteit. Dit belooft een gezellige middag te worden! Er zijn natuurlijk leuke prijzen te winnen. De kosten voor externen bedragen € 3,00 inclusief een lekker bakje koffie/thee met wat lekkers.

[Proeverij Willem de Zwijger College
[19:00 Willem de Zwijger College
Dinsdag 19 november organiseert het Willem de Zwijger College in Hardinxveld-Giessendam van 19.00 tot 21.00 uur een Proeverij. Deze avond is speciaal bestemd voor ouders die een zoon of dochter in groep 7/8 van de basisschool hebben. Tijdens de proeverij kunnen ouders op een praktische wijze kennis maken met het gepersonaliseerde onderwijs, waarbij de leerling echt centraal staat. Voor leerlingen én ouders wordt er op dinsdag 28 januari 2020 een open huis in Hardinxveld-Giessendam georganiseerd. Het open huis van het Willem de Zwijger College Papendrecht voor ouders en leerlingen is op woensdag 29 januari 2020.

[Grenzeloos in Panorama
[20:00 Restaurant Kampanje
Grenzeloos in Panorama is het thema voor de afdelingsavond bij Vrouwen van Nu, afdeling Hardinxveld-Giessendam. Dit wordt een wervelende panoramashow in bioscoop formaat met prachtige beelden. Leden hebben gratis entree. Belangstellenden zijn welkom tegen betaling van €5,00.

22 november 2019

Sliedrecht

[Inleveren Actie Schoenendoos
[18:00 Middeldiepstraat 6
Vrijdag 22 november kunnen de gevulde "Actie Schoenendozen" ingeleverd worden in De Voorhof van de Gereformeerde Kerk, Middeldiepstraat 6 te Sliedrecht

23 november 2019

Sliedrecht

[Orgel Concert Grote Kerk door Jan Dekker.
[20:00 Kerkbuurt 131
Jan Dekker Orgelconcert Naber orgel Grote kerk Sliedrecht. Zaterdagavond 23 november 2019 aanstaande geeft Jan Dekker zijn jaarlijks orgelconcert op het monumentale Naber orgel van de Grote Kerk in Sliedrecht. De organist van de Grote en de Maranathakerk , zal het orgel in verschillende klank kleuren en compositie stijlen laten horen. Het programma word geopend met 2 composities van Bach. Daarna volgt er een Variatie reeks op de melodie van Gott wil ich nicht lassen van George Dietrich Leyding. Aansluitend zal het concert worden vervolgd met het Koekoek en Nachtegaal concert van Händel. Vervolgens klinken er orgelwerken van: Merkel ,Mendelssohn , Bonefaas , McCABE, Franck. Het concert word afgesloten met de Toccata, Trio , en Fuga op de Melodie van Psalm 150 van Adriaan C Schuurman. Aanvang concert 20.00 uur Kerk is geopend om 19.30 uur Toegang gratis/collecte (voor de gemaakte onkosten).

25 november 2019

Sliedrecht

[NPV-avond Samen tegen Eenzaamheid
[20:00 Scheldelaan 3
Eenzaamheid: je niet verbonden voelen met anderen. Iedereen heeft er wel eens last van. Eenzaamheid is voor niemand goed, het kan zelfs schadelijk zijn voor iemands gezondheid. Het is belangrijk dat we oog hebben voor de mensen om ons heen. De NPV nodigt je uit voor een thema-avond. Op deze avond denken we er met elkaar over na hoe we eenzaamheid kunnen herkennen en krijgen we praktische tips om hier iets aan te doen. De spreker is Arnold den Hartog, docent en coach in de zorgsector. Van harte welkom! Ben je zelf eenzaam? Daar is iets aan te doen! Je hebt meer mogelijkheden dan je denkt. Kom naar deze avond voor inspiratie of kijk eens op www.stopeenzaamheidzelf.nl Voor meer informatie: NPV Afdeling Sliedrecht, tel. 0610943998

28 november 2019

Sliedrecht

[Workshop: Wie ben je in de ba­sis?
[14:00 scheldelaan 1
Ons gedrag is gekoppeld aan onze denkwijze en aan overtuigingen. Vanuit overtuigingen maken we 'weloverwogen' beslissingen. Over veel zaken denken we niet na. We handelen automatisch en deze handelingen zijn voor ons gewoon geworden en zijn verankerd in onze patronen. We gaan dieper in op gedragspatronen en op onze overtuigingen. Is jouw gedrag dienend of belemmert jouw gedrag jou in groei en ontwikkeling? Entree is gratis, wel even aanmelden in de bibliotheek of via de website: debibliotheekaanzet.nl