Afbeelding
Gemeente Gorinchem

Jaroah (13) tweede in de CupCakeCup

14 januari 2020 om 13:03

HOORNAAR Hij is pas 13 jaar, maar Jaroah de Jong uit Hoornaar weet al precies wat hij wil worden: patissier. Jaroah is al een eind op weg: begin januari werd hij tweede in de finale van de CupCakeCup op televisie.
Jaroah werd uitgenodigd voor de opnames na het inzenden van een filmpje waarin hij zijn gezin voorstelde en een cupcake bakte. De opnames vonden al even geleden plaats, zo vertelt Jaroah. ,,Die werden gehouden in de herfstvakantie en elke dag werd er één aflevering opgenomen." Bakken doet Jaroah al vanaf dat hij klein is, maar vanaf een jaar of acht mag hij alleen aan de slag. ,,Daarvoor maakte ik teveel rommel in de keuken, maar nu kan ik het gewoon zelf opruimen", vertelt hij lachend. ,,Ik vind het gewoon leuk om allemaal verschillende dingen te maken waar ik mijn creativiteit in kwijt kan. Ik vind slagroomtaarten leuk om te maken en ook een aardbeienslof of Franse fruittaart bak ik graag. Het zelf opeten vind ik ook erg lekker." Jaroah heeft ook al een eigen bedrijfje en bakt menig cupcake en taart op bestelling.
Dat hij geen eerste werd in de CupCakeCup was geen teleurstelling voor Jaroah. ,,Het was al heel tof om mee te doen en het meisje dat won was ook heel erg goed. Ik won een mooie beker en het was superleuk om in de studio te bakken en om Robèrt van Beckhoven in het echt te zien. Hij is wel echt mijn voorbeeld. Als het kan wil ik later ook graag aan Heel Holland Bakt meedoen, dat lijkt me ook een geweldige ervaring." Ook een taartje eten van Jaroah? Kijk op jaroahbakt.nl.