Alzheimer Café

14 januari 2020 om 16:07

H'VELD-G'DAM Bij mantelzorgers komen, naast de dagelijkse zorg, vaak veel verschillende zaken op hun pad. Van huishoudelijke taken tot ziekenhuisbezoeken tot het aanvragen van zorgvoorzieningen. Het is belangrijk dat de mantelzorger niet overbelast raakt. Maar hoe deel je dan je tijd in? Heb je daar überhaupt grip op? Hoe stel je grenzen? Hoe vind je de balans tussen "je eigen leven" en al je zorgtaken? Suzanne de Bie, Professional Organizer, is tijdens het Alzheimer Café de gastspreker en komt hier over vertellen.

Er is voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen en verzorgt bibliotheek AanZet weer een themabox.

Het ALzheimer Café vindt 22 januari plaats in Zorgcentrum Pedaja; Claversweer 1 in Hardinxveld-Giessendam. De avond start om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. De toegang en consumpties zijn gratis.

Info: P. Nijhoff; 06-27209336, p.nijhoff@rivas.nl. Bel voor vragen over dementie de Alzheimertelefoon 030-6567511, 7 dagen en nachten per week bereikbaar of kijk op www.alzheimer-nederland.nl.

Passage-avond

GIESSENBURG Op donderdag 16 januari houdt Passage afdeling Giessenburg een bijeenkomst. Twee medewerkers van Open Doors komen vertellen over hun werk. De avond wordt gehouden in De Til Breestraat 1 in Giessenburg en begint om 19.45 uur.

Bijzondere winterwandeling

H'VELD-G'DAM Belangstellenden kunnen 8 februari meegenieten van een bijzondere winterwandeling. Op verschillende tijdstippen wordt er gestart aan de Kerkweg in Hardinxveld-Giessendam om vervolgens onder begeleiding een prachtige tocht lopen. Onderweg zijn vier unieke stops in de wandeling opgenomen. Aanmelden is nu al mogelijk.

De wandeling start vanaf 15.00 uur elke 20 minuten. Die start is op de Kerkweg, waar de loper wordt geregistreerd. Dan wordt er gewandeld onder begeleiding van een gids, die onderweg het een en ander vertelt over waar de wandelaars langs komen, naar de Parallelweg. Net voor de Sluisweg is er een eerste stop.

Dan vervolgt de wandeling naar het voormalige oude station, waar de wandelaars met een boot over de Giessen wordt gezet. Daar krijgen in een oude stal een verhaal te horen over bijzondere gebeurtenissen uit vervlogen tijden in Giessendam.

Dan wordt er terug gewandeld naar Binnendams om in Museum De Koperen Knop te genieten van een kop erwtensoep. Ook kan er een bezoek worden gebracht aan de expositie Onder Nul.

Na afloop vindt de terugkeer plaats naar de startplek samen met de gids.

Aanmelden kan bij Museum De Koperen Knop: Binnendams 6, Hardinxveld-Giessendam of directiesecretariaatkoperenknop@koperenknop.nl, 0184-611366. Geef daarbij het aantal personen en de gewenste begintijd (15.00, 15.20, 15.40, 16.00, 16.20, 16.40, 17.00 of 17.20 uur) door. De kosten zijn € 10,- per persoon, inclusief alle consumpties. Graag vooraf betalen op NL 93 RABO 03950 01 005.