9 januari 2020

8 januari 2020 om 12:10

Sliedrecht

[Financieel café
[18:30 Scheldelaan 1
De administratie niet op orde, problemen met financiën, zijn er (dreigende) schulden, voorzieningen aanvragen of weten voor welke voorzieningen men in aanmerking komt, of hulp nodig bij het invullen van formulieren, komt dan naar het Financieel Café. Bij het Financieel Café zitten vrijwilligers klaar die bezoekers kunnen ondersteunen bij bovenstaande vragen. Indien mogelijk helpen zij direct, bijvoorbeeld met het invullen van formulieren, het aanvragen van voorzieningen, of het geven van informatie en advies. Ook kan een voorzieningencheck worden gedaan, om te kijken of iemand alle voorzieningen wel ontvangt waar hij recht op heeft. Indien nodig wordt een vervolgafspraak met hem of haar gemaakt, bijvoorbeeld bij Bureau Sociaal Raadslieden of de dienst Hulp bij Thuisadministratie. Blijf niet rondlopen met financiële zorgen, met trek op tijd aan de bel. Het Financieel Café is er elke donderdagavond van 18.30 uur – 19.30 uur in de Bibliotheek AanZet, Scheldelaan 1.

[Opruimspreekuur in de bibliotheek
[18:30 Scheldelaan 1
De feestdagen zitten erop, het nieuwe jaar is begonnen. Dit maakt de kans groot dat je de neiging hebt om de boel weer eens op te ruimen in huis. Groot gelijk! Tips nodig? Susanne de Bie, professional organizer en opruimcoach, zit tijdens dit spreekuur klaar voor vragen of tips over hoe men rust en ruimte kan creëren in huis en hoofd. Entree is gratis. Elke tweede donderdag van de maand 18.30-19.30 uur

[Optreden Neva-Ensemble 9 januari 2020
[20:00 Kerkbuurt 157
Het bij velen reeds bekende Neva-ensemble uit Sint Petersburg geeft een concert in de Vrijzinnig Hervormde kerk Onze Roeping Getrouw in Sliedrecht op donderdag 9 januari om 20.00 uur. Deur open van af 19.30 uur. Adres: Kerkbuurt 157 in Sliedrecht.

10 januari 2020

[Digitaal inloopspreekuur in de Bibliotheek
[10:00 Scheldelaan 1
Hulp gebruiken bij het lenen van e-books, of het gebruik van de Bibliotheek App? Of meer algemene vragen over (het gebruik van) iPads, smartphones of laptops? Kom dan bij ons langs op het maandelijkse Digitale spreekuur. Enthousiaste begeleiders (ook van Seniorweb) beantwoorden de vragen en helpen bezoekers gratis op weg. Elke vrijdag van 10.00-12.00 uur

[Voorlezen in de bibliotheek
[11:00 Scheldelaan 1
Tijdens het voorleesuurtje op de vrijdagmorgen in de bibliotheek lezen de medewerkers van de bibliotheek voor aan kinderen van 2 tot 4 jaar. Iedere week een ander boek, maar altijd even leuk, spannend en leerzaam. Ook maken of kleuren de kinderen iets naar aanleiding van het verhaal. Elke vrijdag 11.00-11.30 uur

11 januari 2020

Giessenburg

[Nieuwjaarsreceptie IJsclub Sint Moritz
[16:00 Binnendamseweg 77a
IJsclub Sint Moritz houdt haar jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie. Leden, sponsors, buren, vrijwilligers en andere belangstellenden zijn van 16.00-18.00 uur van harte welkom in het clubgebouw aan de Binnendamseweg om onder het genot van een hapje en een drankje het nieuwe jaar te beginnen.

Hardinxveld-Giessendam

[Repaircafe
[14:00 Breedeway 1a
Het Repaircafe opent de deuren. Is er iets wat gerepareerd moet worden? In het gebouw van de Christengemeente, Breedeway 1a, in Hveld, kan iedereen weer terecht voor reparatie van defecte computers, elektrische apparaten, kapotte kleding, Senseo of een fiets met een lekke band. Vwilligers staan voor klaar om te helpen met een reparatie, zodat spullen niet weggegooid hoeven te worden.

14 januari 2020

[Wie een kuil graaft voor een ander.
[19:30 Scheldelaan 3
Bij de Vrouwen van Nu afdeling Sliedrecht treedt op dinsdag 14 januari in de SeniJoor van Overslydrecht de toneelgroep De Valkenier op met het blijspel Wie een kuil graaft voor een ander. Dit toneelstuk bestaat uit 2 bedrijven. Neemt gerust een zus, vriendin, kennis, of buurvrouw mee, zij zijn welkom en betalen 5 euro inclusief koffie/thee en een glas frisdrank. Zij kunnen vrijblijvend kennismaken met de vereniging.

Hardinxveld-Giessendam

[Uitverkoop De Jonge in De Lange Wei
[14:00 Rembrandthof 85
De Jonge Mode houdt uitverkoop in het Atrium van De Lange Wei in Boven-Hardinxveld.Tijdens deze uitverkoop wordt er prachtige merkkleding verkocht voor schappelijke prijzen. Entree is gratis.

15 januari 2020

[Workshop Energie eten
[19:00 Rivierdijk 514
Ben je op zoek naar meer energie? Wil je lekker in je vel zitten? Bewuste keuzes leren maken? Dit is je kans! Start het jaar goed: op 15 en 21 januari houdt Energievoortien een workshop Energie eten. Nieuwsgierig geworden? Schrijf je dan snel in via info@energievoortien.nl.

18 januari 2020

Hardinxveld-Giessendam

[Optreden Arkels Visserskoor
[10:00 Rembrandthof 85
Zaterdag 18 januari is het weer tijd voor het zaterdagochtend koffieconcert in De Lange Wei. Het Arkels Visserskoor bijt het spits af in 2020. Meezingen kan vanaf 10.00 uur in het Atrium van De Lange Wei in Boven-Hardinxveld. De kosten voor externen bedragen € 3,00 inclusief koffie/thee.

20 januari 2020

[Open Zwemtraining DWF
[18:15 Sportlaan 1
De Sliedrechtse Zwem- en Polovereniging Door Water Fit (DWF) organiseert op maandag 20 en donderdag 23 januari een open zwemtraining voor kinderen met een zwemdiploma. De open zwemtraining is op maandag van 18:15 tot 19:15 uur en op donderdag van 19:00 tot 20:00 uur. Voor ouders staat de koffie klaar in Baan 7, de kantine van DWF. Er is ook gelegenheid om te kijken naar de zwemtraining. DWF heeft Bronbad De Lockhorst als thuisbasis. De zweminstructeurs van DWF maken van kinderen met een zwemdiploma echte wedstrijdzwemmers. Kinderen leren de basistechniekvaardigheden en doen mee aan wedstrijden.

[Voorlichtingsavond voor aanstaande ouders
[19:15 Wilhelminastraat 69 A
Nog beter voorbereid zijn op de bevalling en het ouderschap? Tijdens de voorlichtingsavond voor aanstaande ouders komen er diverse onderwerpen aan bod: zwangerschap, geboorte en kraamtijd, bekken en bekkenbodem, babygedrag, borstvoeding en draagdoeken. De voorlichtingsavond is een gezamenlijk initiatief van Verloskundigenpraktijk Sliedrecht en Bleskensgraaf, Kraamzorg De Waarden en Balans, Centrum voor Gezondheid en Beweging. Er wordt informatie gegeven door de verloskundige, kinderfysiotherapeut, lactatiekundige/ draagdoekconsulente. Locatie: Medisch Centrum Havenkwartier, Wilhelminastraat 69a, Sliedrecht. Aanvang: 19.15u-21.45u inloop vanaf 19.00u Deze avond is gratis, maar vol = vol. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: info@verloskundigen-sliedrecht.nl of bel met de verloskundigenpraktijk Sliedrecht 0184-490609.

22 januari 2020

[Kunst & Cultuur voor Kids
[14:00 Scheldelaan 1
Kunst en cultuur bieden de ruimte om je eigen identiteit te ontdekken en te ontwikkelen. We nemen een kunstwerk onder de loep, kijken naar de technieken die de kunstenaar gebruikt en daarna gaan we zelf werken in de stijl van de kunstenaar. Wanneer we klaar zijn, gaan we elkaars werk bekijken. Misschien ben jij wel de nieuwe van Gogh! Samen met juf Marian & juf Paula. Voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Entree is gratis, meld je wel even aan in de Bibliotheek.

[Groot Nederlands Bevrijdingskoor 2020
[19:30 Kerkbuurt 131
In 2020 viert Nederland 75 jaar bevrijding. Een mooi moment om dit te vieren met muziek en zang. In januari 2020 start er daarom een uniek projectkoor om liederen te zingen over bevrijding en vrede. In diverse regio's in Nederland vinden de repetities plaats voor dit "Groot Nederlands bevrijdingskoor" o.l.v. Martin Zonnenberg. Zingt u ook mee? Wees welkom! • Voor jong en oud vanaf 15 jaar • 3 repetities in Sliedrecht: startdatum 22 januari 2020 van 19:30u – 21:30u (Grote Kerk, Kerkbuurt 131) • 1 generale repetitie op centrale plaats in Nederland • Min. 3 concerten in de mooiste kerken van Nederland (mei 2020) • Bereid om thuis te studeren m.b.v. oefenbestanden • Kosten: 79 euro Voor meer informatie en aanmelden: www.grootbevrijdingskoor.nl

[Meetup: Is er meer?
[20:00 Middeldiepstraat 44
Meetup: Is er meer? Wanneer je jezelf als niet gelovig beschouwt, maar als seculier of atheïst, of als je niet zo goed weet wat je met het geloof aan moet, maar ondertussen wel allerlei vragen hebt over ethiek, betekenisverlening, hoop en of er meer is dan we kunnen voelen en zien, zijn deze Meetups echt iets voor jou. Er zijn drie Meetups gepland, namelijk op 22 januari, 5 februari en 19 februari. Waar? Middeldiepstraat 44 (in de kantine van de brandweerkazerne) De bijeenkomsten vinden plaats onder leiding van Job van Achterberg en ds. Alexander Veerman. Job is een ervaren zoeker en ICT-er, Alexander is predikant van de Gereformeerde Kerk (PKN).