Basketbal

27 januari 2020 om 16:52

River Trotters dames 1 zet winnende reeks voort; heren winnen ook

H'VELD-G'DAM Afgelopen zaterdag stond de eerste uitwedstrijd voor de basketbaldames van River Trotters (RT) van 2020 op het programma. De wedstrijd begon met met Joella, Karin, Marion, Esmey en Sam. De dames begonnen gehaast en hadden regelmatig balverlies. Ze sloten daarom het eerste kwart af met een gelijke stand van 12-12. Het tweede kwart ging redelijk gelijk op, maar RT dames begon wat meer haar eigen spel te spelen en dat zorgde ervoor dat ze met een kleine voorsprong de rust in gingen (21-26). In de tweede helft werd er uitgebouwd naar een grote voorsprong van 24-44. De pot was binnen, en daardoor sloten de Hardinxveldse dames uiteindelijk de wedstrijd af met een stand van 35-61.

Met deze winst stijgen ze weer naar de eerste plaats. Komende week kunnen de dames zich gaan focussen op de thuiswedstrijd tegen Jump IJselstein om 13:00 uur in De Wielewaal.

HEREN Op vrijdag 24 januari vertrokken de heren van River Trotters naar Eindhoven om daar op de vrijdagavond en wedstrijd te spelen tegen het 1e studententeam van Tantalus. Bij River Trotters heeft de griepepidemie de laatste weken ook toegeslagen, vandaar ging de wedstrijd van start met een andere line-up dan normaal. Niettemin begint RT voortreffelijk aan de wedstrijd en neemt het al snel een 10-0 voorsprong. Tantalus doet wel wat terug, maar het eerste kwart is voor de Hoek & Blok formatie 18-9. Het tweede kwart is meer van hetzelfde, beide teams hebben moeite met scoren en de ruststand is 33-21. In de tweede helft komt Tantalus met zone verdediging waar RT het lastig mee heeft. Toch weten we de wedstrijd gemakkelijk uit te spelen en met 69-51 te winnen. Komende week staat in de eigen Wielewaal de wedstrijd tegen nr. 5 EVBV Octopus op het programma om 20.15 uur.

Rehoboth en Ichthusschool winnen schooldammen

H'VELD-G'DAM Woensdagmiddag was het druk in zalencentrum De Parel. Zo'n 100 leerlingen van de basisscholen speelden om het plaatselijk schooldamkampioenschap. Ze werden gadegeslagen door juffen, meesters, ouders grootouders. In totaal waren er 22 teams van 5 scholen, onderverdeeld in pupillen en welpen. In de namiddag kon de eindstand bekend gemaakt worden en de prijzen verdeeld. Bij de pupillen werd het 2e team van de Rehobothschool overtuigend kampioen met 12 punten uit 7 wedstrijden. Tweede werd verrassend de Ichthusschool met 11 punten en als derde eindigde de Rehobothschool 1. De vierde plaats was voor het pupillen team van de Regenboogschool. Bij de welpen was de eerste en tweede beker voor de viertallen van de Ichthusschool. De derde en vierde plaats waren hier voor de Rehobothschool. Alle deelnemers kregen een mooie medaille. De organisatie was in handen van damvereniging Denk en Zet. Zij hopen op aanwas van nieuwe jeugdleden.