Lotte Scherstra geeft aan op Job Paauw
Lotte Scherstra geeft aan op Job Paauw H. van Kekerix

HKC komt net tekort tegen TOP Arnemuiden

18 februari 2020 om 10:37

H'VELD-G'DAM De wedstrijd tegen TOP was alleen maar van belang voor de sportieve eer, waarbij de derde plaats in de Hoofdklasse de inzet was. Het krachtsverschil tussen beide ploegen was minimaal, maar de winst ging uiteindelijk verdiend naar TOP: 25-28.

In het eerste kwart van de wedstrijd waren de doelpunten nog duur, maar daarna kwamen de doelpuntenmachines beter op gang. In het tweede kwart had TOP een duidelijk overwicht en nam enkele keren een voorsprong van drie punten, welk verschil ook bij rust op hert scorebord stond: 12-15.

Direct na rust verkleinde HKC de achterstand naar 14-15 en was er sprake van een gelijkwaardig duel en een echte wedstrijd. Bij 19-18 had de BMN De Klerkploeg weer de leiding genomen, maar TOP was niet onder de indruk. Na de 20-20 ontspon zich een spannende fase, met TOP steeds weer aan de leiding. Bij HKC waren met name Corné Troost en Danny den Dunnen trefzeker maar ook zij konden niet voorkomen dat TOP de voorsprong wat uitbouwde, waardoor HKC nadrukkelijk in de achtervolging moest. Steeds wanneer HKC scoorde werd dit gepareerd door een Zeeuwse treffer en de winst kwam met 25-28 cijfers terecht bij de ploeg die daar het meeste aanspraak op maakte.