Doelpoging Krista van Hunnik
Doelpoging Krista van Hunnik Wim v.d. Pijl

Onnodig puntverlies voor Vriendenschaar

18 februari 2020 om 12:00

H'VELD-G'DAM In de uitwedstrijd tegen HKV/Ons Eibernest kreeg Vriendenschaar in de laatste minuut van de wedstrijd de gelijkmaker tegen zich nadat het de gehele wedstrijd had gedomineerd. Het CABholland-team verzuimde in deze wedstrijd om de fysiek sterke thuisploeg de genadetik te geven nadat het steeds een ruime voorsprong had genomen. Zowel in de 1e helft als in de 2e helft nam Vriendenschaar vier punten voorsprong, maar kon die niet verder uitbouwen. De Hagenaars knokten zich met opportuun steeds weer terug en wisten de achterstand van 19-21 in de laatste halve minuut nog te nivelleren. De thuisploeg opende de score maar door de in de basis gestarte Marijn Bakema en de deze wedstrijd gemakkelijk scorende Celine van Meeteren zorgden voor de eerste Hardinxveldse voorsprong. Tot 4-4 scoorden de ploegen om en om. Ruststand 13-13. Ook in de 2e helft had Vriendenschaar steeds een voorsprong. Fysiek en verbaal bleven de Hagenaars knokken en omdat bij Vriendenschaar alleen de uitstekend spelende Jorrit Muilwijk in de rest van de wedstrijd nog wist te scoren wist HKV/Ons Eibernest weer terug te komen. Na 19-19 zorgde topscorer Muilwijk wel weer voor de voorsprong van 19-21 en leek Vriendenschaar toch de volle winst te gaan halen.
De thuisploeg gaf echter nog niet op, het werd 20-21 en met nog 25 seconden op de klok viel door een wanhoopschot ook nog de gelijkmaker nog door de korf. Een teleurstellende uitslag voor Vriendenschaar.