Afbeelding
Pete Pinforth (Pixabay)

De Duikelaar tijdelijk gesloten

H'VELD-G'DAM Zwembad De Duikelaar sluit met ingang van dinsdag 10 maart, voor zoals het er nu uitziet de komende 3 weken, tijdelijk haar deuren. Uit de jaarlijkse check waarbij de stroefheid van de vloer werd gemeten, bleek dat de toplaag van de vloer, bij onder meer de douches en startblokken te ver was afgesleten.

Uit voorzorg zijn direct antislip matten besteld en neergelegd, zeepdispensers afgesloten, shampoogebruik verboden en waarschuwingsbordjes opgehangen. Desondanks deze maatregelen is toch besloten de ingrijpende maatregel te nemen om het zwembad tijdelijk te sluiten. In de sluitingsperiode wordt de vloer rond het gehele binnenbad vervangen door een nieuwe stroeve vloer.

De ondergrond moet eerst drogen voordat de nieuwe vloer kan worden aangebracht. Door deze droogperiode, de beschikbaarheid van de vloerleverancier en het leggen van de vloer is het zwembad daarom de komende weken gesloten.

Abonnementen en 12-badenkaarten die bezoekers door de sluiting niet kunnen gebruiken, staan tijdelijk stil en zijn na opening weer te gebruiken.

Vijfde besmetting met coronavirus

H'VELD-G'DAM GGD Zuid-Holland Zuid maakt dinsdag bekend dat er een vijfde inwoner van Hardinxveld-Giessendam besmet is met het coronavirus. Er is geen directe link tussen de beide gezinnen, waarvan een aantal leden eerder besmet bleek, en deze nieuwe patiënt. De dinsdag bevestigde patiënt is in Noord-Italië geweest en zit in thuisisolatie.

Start visseizoen HSV 't Voorntje

HEUKELUM Zaterdag 7 maart is de eerste viswedstrijd van het 't Voorntje 2020 gestart met een viswedstrijd in de Linge bij Heukelum. Winnaar werd Rinus Klop met een brasem van 1162 gram, 2de Jacco Kortlever 703 gram en 3de Jan Roza 584 gram. Zaterdag 14 maart wordt gevist in de Jachthaven De Steur Werkendam om 08.30 uur. (Foto Bas de Ruijter).

Winnaar Rinus Klop