Willy Vlot met Carla Uppelschoten en DR Johan Toonstra
Willy Vlot met Carla Uppelschoten en DR Johan Toonstra Willy Vlot

Willy van den Bout benoemd tot medisch schoonheids-specialist dermatologie

H'VELD-G'DAM Willy van den Bout, oprichtster en eigenaresse van Huidinstituut Callista uit Hardinxveld-Giessendam, mag zich met trots medisch schoonheidsspecialist dermatologie noemen. Na het succesvol afronden van de HBO conform geaccrediteerde masterclass opleiding dermatologie voor schoonheidsspecialisten bij U-Consultancy, heeft zij haar diploma behaalt en behoort nu tot de absolute top in de huidzorg.

Een medisch schoonheidsspecialist is gespecialiseerd in het bieden van verantwoorde huidzorg volgens medische richtlijnen en is te herkennen aan het kwaliteitslabel Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie®.

Gediplomeerde schoonheidsspecialisten krijgen dit kwaliteitslabel pas toegekend na de basis,- en vervolgopleiding en de Masterclass Dermatologie voor Schoonheidsspecialisten succesvol te hebben afgerond. Er vindt regelmatig nascholing plaatst op bekwaamheid en actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied dermatologie.

De opleiding Medisch schoonheidsspecialist/Masterclass Dermatologie is bedoeld voor schoonheidsspecialisten die zich verder willen specialiseren in hun vakgebied. De masterclass bestaat uit 18 modules en is een uniek programma op het gebied van dermatologie waar alle belangrijke aspecten van de huid aan de orde komen. De verschillende modules zijn ontwikkeld in samenwerking met dermatologen, en gegeven door dermatologen, de stof gaat in op zowel de theorie als de praktijk.

Het kwaliteitskeurmerk betekent dat de medisch schoonheidsspecialist onafhankelijk is opgeleid volgens de medische richtlijnen van gespecialiseerde huidbehandelingen en heeft een belangrijke signaalfunctie bij verschillende huidaandoeningen. Door een huidaandoening in een vroeg stadium te herkennen, kan er op professionele wijze een doorverwijzing plaatsvinden naar een huisarts.

Huidinstituut Callista, Peulenstraat 150, Hardinxveld-Giessendam, 0184-615512, instituutcallista.nl.