Afbeelding
Bibliotheek AanZet

De Bibliotheek AanZet is weer gecertificeerd

H'VELD-G'DAM Alle medewerkers en vrijwilligers van Bibliotheek Hardinxveld-Giessendam zijn woensdag 4 maart feestelijk bedankt voor hun tomeloze inzet door wethouder Nederveen, rayonmanager Wietske Benard (AanZet) en Bas Hüsstege (Manager Markt & Innovatie, de Bibliotheek AanZet). Begin dit jaar ontving de Bibliotheek AanZet opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal.

De certificering is een bevestiging dat de bibliotheek dagelijks goed werk levert, mét de juiste kwaliteit. De Bibliotheek AanZet scoorde op veel punten positief en laat zien dat zij van maatschappelijke meerwaarde is in de gemeente. Uit het rapport: "Met haar samenwerkingspartners levert zij een belangrijke bijdrage aan de thema's van de samenleving, zoals eenzaamheid, zelfredzaamheid, participatie en persoonlijke ontwikkeling".

Met de certificering voldoet de Bibliotheek AanZet aan de kwaliteitsnormen van Kwaliteit in Beeld. Deze gelden voor Bibliotheken, Cultuurcentra en Taalhuizen. De certificering is vier jaar geldig en toetst onder andere het maatschappelijke effect en toekomstbestendigheid van de organisatie en dienstverlening.

Het certificaat is uitgereikt door de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal.