Doorbraak van Marijn Bakema
Doorbraak van Marijn Bakema wim v.d. pijl

Vriendenschaar komt tekort

H'VELD-G'DAM Tegenstander Swift, dat Vriendenschaar in december thuis de grootste nederlaag in jaren had bezorgd (32-9), moest zaterdag in sporthal De Wielewaal winnen om mee te blijven doen in de strijd om de bovenste plaats. Vriendenschaar, dat graag revanche wilde nemen voor die destraeuze uitwedstrijd, had de punten nodig om van de onderste plaatsen weg te blijven.
Het duurde even voor de wedstrijd op gang kwam, na de snelle 1-0 van Jorrit Muilwijk duurde het tot de 8e minuut voor het volgende korfpunt viel. Vriendenschaar had het verdedigend goed op de rit staan en was ook aanvallend in het eerste gedeelte van de wedstrijd gelijkwaardig aan de over het algemeen gemakkelijk scorende Zeeuwen. Na de 2-0 van Julian Voorwinde uit een strafworp werd het 3-3, maar daarna liep het CABholland-team binnen 2 minuten uit naar 6-3 door een prima vrije bal van Krista van Hunnik en rake schoten van Anne Timmer en de uitstekend op dreef zijnde Jorrit Muilwijk, die zich kort daarna echter blesseerde en niet meer verder kon spelen. Een streep door de rekening voor trainer Jorrith Ekelmans die zijn tactisch plan dat in het 1e kwartier goed had gewerkt, kon vergeten. In de slotfase was het toch Swift dat met 3 damesscores voor de 2 punts-voorsprong bij rust zorgde: 9-11.
In de 2e helft kon Vriendenschaar het niveau uit de 1e helft niet meer volhouden. Swift trok de wedstrijd naar zich toe en had binnen 5 minuten de voorsprong al vergroot naar 9-14. Eindstand werd 18-23 .