Van der Wal Interieurs
Techniekweg 8
Leerdam
0345 630 459
www.vanderwalinterieurs.nl
Van der Wal Interieurs Techniekweg 8 Leerdam 0345 630 459 www.vanderwalinterieurs.nl Van der Wal Interieurs

,,Alles draait om 1860''

Wilco Hartog draagt daar 20 jaar aan bij

LEERDAM Van der Wal Interieurs is een gerenommeerd interieurbedrijf van 5000 m2 oppervlakte waar design en creativiteit de boventoon voeren. Het is is winkel met mooie meubelen, klinkende namen en gerenommeerde merken. Wilco Hartog is twintig jaar betrokken bij 'zijn' zaak en geeft als binnenhuisadviseur graag zijn visitekaartje af.

Hartog zet een nieuwe Leolux stoel nog even iets anders. Het is het een eyecatcher van de bovenste plank. Wilco: ,,Ik ben opgegroeid tussen design en kwaliteitsmeubelen. Mijn vader werkte als meubelstoffeerder bij Wooncentrum Hardinxveld. Als jongetje hielp ik regelmatig mee om een bank uit elkaar te halen. Dan leer je vanzelf hoe deze opgebouwd is en welke materialen gebruikt zijn. Duurdere meubels lenen zich uitstekend voor herstoffering, dat was vroeger niet anders dan nu.''

TROTS De kennis die hij in zijn jeugd en later als medewerker bij hetzelfde wooncentrum heeft vergaard, komt nog iedere dag van pas bij Van der Wal Interieurs. Als mede-eigenaar is hij er meer dan trots op dat binnenkort het 160 jarig bestaan gevierd gaat worden, waaraan hij de laatste 20 jaar zijn aandeel heeft geleverd.

,,In verhouding is die 20 jaar niet zo lang. Van Der Wal is een van de oudste detailhandelaren van Nederland. Toch ervaar ik het niet zo, omdat het aanbod meer dan van deze tijd en vaak ook tijdloos is. Designmeubelen kenmerken zich door hun eigenheid en ik denk dat dit ook opgaat voor Van der Wal Interieurs.'' De vriendelijke specialist houdt van zijn vak, dat is duidelijk.

KWALITEITSMEUBELEN Hij noemt een aantal merken die de winkel zijn bestaansrecht geven. Leolux, Gelderland, Auping, Topform, Pastoe, Artifort, maar ook Harvink, Ploeg of Sunway. Naast meubelen en slaapcomfort biedt Van der Wal onder andere gordijnen, vloeren en raamdecoratie. Vanzelfsprekend is het aanbod aan nieuwe kwaliteitsmeubelen groot, herstoffering met gebruik van mallen en stoffen van de oorspronkelijke fabrikant hoort daar bij. Door diverse dealerschappen beschikt de winkel over veel originele stoffen. Het vernieuwen van houten delen behoort ook tot de mogelijkheden.

160-JARIG BESTAAN Hartog neemt de inkoop voor zijn rekening, geeft als binnenhuisadviseur advies en voelt zich sterk betrokken bij de bedrijfsvoering.

Omdat Van der Wal Interieurs in 1860 is opgericht, zijn -vanwege het 160-jarig bestaan- twee jubileummodellen ontworpen. De bank Van der Wal 1860 en de boxspring Van der Wal 1860. Beiden leverbaar vanaf 1860 euro, inclusief 1860 dagen gratis vlekken en constructiegarantie.