Afbeelding
CDA Hardinxveld

'Biggenruggen fietspad Rivierdijk veilig'

17 maart 2020 om 16:49

H'VELD-G'DAM De gemeente is niet van plan om de zogenoemde biggenruggen weg te halen die langs het fietspad onderaan de Rivierdijk liggen in de buurt van Klop Watersport in Boven-Hardinxveld. De betonblokken moeten voorkomen dat auto's het fietspad op rijden, maar volgens het CDA werken ze niet. De obstakels vormen nu vooral een gevaar voor fietsers, meent het CDA.

Dat laatste wordt door de gemeente tegengesproken. De biggenruggen staan onder een lantaarnpaal en zijn daardoor voldoende zichtbaar, stelt de gemeente. Daarnaast worden fietsers erop geattendeerd door een markering op de weg. ,,Tot nu toe hebben wij ook geen meldingen gehad van incidenten bij de blokken'', antwoordt de gemeente op vragen van het CDA.

CDA-raadslid Timon van Zessen is het niet eens met de reactie. ,,De biggenruggen dragen niet bij aan het doel van het verhogen van de verkeersveiligheid. Dergelijke stenen kunnen onnodige valpartijen van fietsers veroorzaken. Ook worden soms auto's op het fietspad net voor de biggenruggen geparkeerd dat ook niet bijdraagt aan de fietsveiligheid.''

Volg voor al het nieuws over het coronavirus online

H'VELD-G'DAM De maatregelen om het coronavirus te bestrijden, raken de gehele samenleving. Dat merken we onder meer aan de vele vragen die onze redactie ontvangt en aan de vele bezoekers van onze website. Het gaat dan vooral ook om vragen over wat de situatie is in de gemeente Hardinxveld-Giessendam.

Wat betekent het voor mijn kinderen en hun school, mijn (groot-)ouders, de buren, de verenigingen, de lokale winkeliers, de evenementen? Waar kan ik terecht met vragen? Wie kan mij helpen met boodschappen?
De journalisten van het Kompas Hardinxveld-Giessendam zoeken de antwoorden en verzamelen alle informatie die van belang is, en publiceren dat op onze website. Juist nu is een goede lokale nieuwsvoorziening welkom, om ervoor te zorgen dat -naast al het landelijke nieuws- ook duidelijk is hoe de situatie in jouw directe woonomgeving is.

Wil je op de hoogte blijven, ga dan regelmatig naar www.hetkompashardinxveld-giessendam.nl en volg ons op Facebook. Op de site je je ook aanmelden voor een gratis mailnieuwsbrief.

Zesde beves-tigde patiënt

H'VELD-G'DAM Zesde bevestigde patiënt met coronavirus in Hardinxveld-Giessendam. De GGD heeft bekend gemaakt dat een zesde inwoner van Hardinxveld-Giessendam positief is getest op een besmetting met het coronavirus. De patiënt maakt het goed en verblijft in thuisisolatie.