Nieuwesteeg wordt opgeknapt

17 maart 2020 om 16:54

H'VELD-G'DAM De gemeente start nog deze of volgende maand met de werkzaamheden aan het wegdek van de Nieuwesteeg in Boven-Hardinxveld. Dat heeft het college aan de TAB meegedeeld.

De partij had vragen gesteld vanwege het slechte wegdek bij de Nieuwesteeg. De gemeente beaamt dat de kwaliteit van de weg niet door de beugel kan. Met de aannemer zijn afspraken gemaakt om in maart of in april te beginnen met de werkzaamheden, laat de gemeente weten. Daarbij wordt ook rekening gehouden met de afwatering, zodat het regenwater niet vanaf de dijk naar de woningen loopt.

Het was de bedoeling dat de weg al in 2018 of in 2019 zou worden opgeknapt, maar dat bleek niet haalbaar. Omwonenden zijn van het uitstel echter nooit op de hoogte gesteld. ,,Hier is verder geen excuses voor'', aldus de gemeente die hen alsnog informeert over het vervolgtraject.

Horeca Hardinxveld geeft gehoor aan oproep deuren te sluiten

H'VELD-G'DAM De horeca in Hardinxveld geeft gehoor aan de oproep van het kabinet om de deuren te sluiten. Tapperij Damrak, café het Peultje en café 't Kraaienest laten alle drie op Facebook weten de komende tijd gesloten te zijn.

,,Lieve vrienden. Cafe 't Kraaienest gaat tot 6 april dicht. We hopen jullie na die tijd in goede gezondheid weer te zien'', aldus de kroeg in een Facebookbericht. ,,Ook wij sluiten tijdelijk onze deuren in verband met het coronavirus, we hopen jullie na 6 april in goede gezondheid weer te zien'', laat zowel café het Peultje als Tapperij Damrak weten.

Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg maakte zondag rond 17.30 uur bekend dat de horeca tot 6 april dicht moet om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Om 18.00 uur ging de maatregel van kracht.

Het Kompas start corona-hulpgroep op Facebook

H'D-G'DAM Inwoners van de gemeente Hardinxveld-Giessendam die hulpbehoevend zijn of juist graag iets voor een ander willen doen, kunnen sinds zaterdag terecht in een speciale Facebookgroep: Coronahulp Hardinxveld.

De Facebookgroep is opgezet door Het Kompas Hardinxveld-Giessendam. Laten we elkaar helpen. Veel mensen worden geraakt door de maatregelen, bijvoorbeeld omdat ze de deur niet uit kunnen of om boodschappen verlegen zitten. Via deze groep brengen we vraag en aanbod bij elkaar. Deel je hulpvraag op deze pagina. We vragen je om de hulpvraag maar één keer te posten. We kunnen niet garanderen dat je geholpen wordt.

Reageer op een hulpvraag, maar stem praktische zaken af via een pb (privébericht). Als je de hulpvraag oppakt zet je in een reactie onder het bericht een vinkje. Er hoeft dan niet meer op het bericht gereageerd te worden.

Mail tips naar kompas.hardinxveld@bdu.nl.