Activiteit schilderen, leerlingen op zoek naar hun talenten.
Activiteit schilderen, leerlingen op zoek naar hun talenten. Wonderwijzer

In ontwikkeling door samenwerking

19 maart 2020 om 10:55

Christelijke basisschool De Wonderwijzer staat momenteel in het teken van 75 jaar bevrijding. In de onderbouw is vrijheid gelinkt aan mobiliteit. Daarom staat er bijvoorbeeld zomaar een fiets in het kleuterlokaal. In de groepen 5 t/m 8 zoomt de school in op de geschiedenis van Nederland 75 jaar geleden.

Directeur Sylvio Noël vertelt met liefde over zijn school en karakteriseert De Wonderwijzer als een hechte organisatie waar ieder elkaar kent en herkent. De voormalige gereformeerde vrijgemaakte school zet voor iedereen de deur wijd open.

Sylvio: ,,Ouders en leerlingen die zich kunnen vinden in onze identiteit zijn van harte welkom. We zijn dankbaar voor Gods liefde dat we zo mogen werken. De Wonderwijzer hoort bij de scholengroep LEV-WN. Onderling werken we nauw met elkaar samen. Er is een bestuurskantoor om de scholen en personeelsleden te ondersteunen en er worden regelmatig trainingen en nascholingscursussen gegeven.''

Samenwerken loopt als een rode draad door het functioneren van De Wonderwijzer. zo wordt op dit moment samen met de buren gebrainstormd over het opnieuw inrichten van het schoolplein en zitten de leerlingen van de plusgroepen op gezette tijden bij elkaar.

Sylvio: ,,Dat kleinschalige maakt juist dat we een breed onderwijsaanbod hebben. Nu lopen elf activiteiten, uiteenlopend van houtbewerking tot moestuin en van drama tot programmeren. Leerlingen ontdekken hun talenten en worden gestimuleerd. Ik ben er iedere dag dankbaar voor dat ik dit werk mag doen.''

a [De Wonderwijzer, Tonneband 22, Hardinxveld-Giessendam.