De Beerrren poseren op de fiets die fietsenmaker Maarten van Rijswijk aanbood.
De Beerrren poseren op de fiets die fietsenmaker Maarten van Rijswijk aanbood. Suzanne Heikoop

SHe Fotografie maakt ansichtkaarten

29 april 2020 om 11:57

Groetjes van de Beerrren

H'VELD-G'DAM Wat begon als een lolletje, is in vier jaar tijd uitgegroeid tot een compleet project; De Beerrren. De Hardinxveldse fotograaf Suzanne Heikoop heeft inmiddels een serie ansichtkaarten uitgebracht. Twee knuffelberen spelen de hoofdrol. ,,Zeker in deze tijd is het goed om te laten weten dat je aan iemand denkt. Naast de standaard kaartjes, zijn er daarom ook ontworpen om iemand een hart onder de riem te steken. Ook zijn er vrolijke berenkaarten van Hardinxveld-Giessendam. Per tien verkochte kaarten gaat er ook nog één extra op de bus, naar iemand die het goed kan gebruiken."

Het verhaal van Beerrr en Beerrrin begon in 2016 en ze hebben inmiddels al flink wat gereisd. Zo beklommen ze bergen in Oostenrijk en poseerden ze voor de Tokyo Skytree. ,,Er ontstond echt een hobby. Het maken van de foto's lijkt makkelijk, want De Beerrren zijn gewillig, ze praten niet en lopen niet weg. Toch is het bewegingsloze ook juist het probleem. Ze staan altijd hetzelfde. Zie dan nog maar eens originele foto's te maken. Mede daarom speelt de omgeving ook opeens een grote rol, dát creëert de variatie. Door dit project leer ik regelmatig dingen die ik in het echte fotowerk ook kan toepassen, het houdt me scherp en creatief."

Er werd een Instagrampagina aangemaakt en naast de zelfgemaakte garderobe groeide ook het aantal fans. Vanuit bekenden kwam steeds vaker de vraag naar ansichtkaarten. ,,Dat leek me wel leuk, maar het kost tijd om op te starten. En toen was daar de coronacrisis, die mijn agenda opeens leeg veegde. Ik begon met een aantal kaarten van foto's die er al lagen, een week later stonden De Beerrren model voor standaard kaartjes, zoals verjaardag, verhuizing en geboorte. Toen ik een weekje bij mijn vriend in Noordwijk aan Zee zat, ontstonden daar een aantal lokale kaartjes van de vuurtoren en bollenvelden. Uiteraard kon Hardinxveld-Giessendam niet achterblijven, dus inmiddels zijn er zes kaarten." Als er een bestelling is, springt Suzanne meestal op de fiets om de kaartjes te bezorgen.

De kaarten van De Beerrren zijn te koop via shefotografie.nl/beer, Facebook en Instagram (debeerrren). Ook zijn ze te koop bij Primera Hardinxveld.

p[ Ga naar de site om het hele premium artikel te lezen en wat leuke De Beerrren ansichtkaarten te bekijken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding