Het echtpaar De Groot ontving vrijdag een Koninklijke onderscheiding op afstand van burgemeester Dirk Heijkoop.
Het echtpaar De Groot ontving vrijdag een Koninklijke onderscheiding op afstand van burgemeester Dirk Heijkoop. Suzanne Heikoop

Echtpaar ontvangt lintje

28 april 2020 om 16:27

H'VELD- G'DAM Burgemeester Dirk Heijkoop heeft vrijdag op minimaal 1,5 meter afstand zeven inwoners van Hardinxveld-Giessendam op de hoogte gebracht van het feit dat zij Koninklijk zijn onderscheiden. De speldjes worden later uitreikt.

Onder de gedecoreerden het echtpaar Pieter en Lena de Groot-van Wijngaarden. In eerste instantie dacht Lena dat het alleen om haar man ging. Aan het einde van de speech bleek dat zij ook een Koninklijke onderscheiding kreeg. Dat was een hele verrassing.

Pieter de Groot is 12 jaar evangelisatie-ouderling en is tot op heden scriba in de wijk Noord van de Hervormde Gemeente Giessendam/Neder-Hardinxveld. Daarnaast is hij voorzitter van het Christelijk Gemengd Drechtstedenkoor Praise Him in Dordrecht. Lena de Groot-van Wijngaarden is oprichter, coördinator (tot 2012) van en vrijwilliger bij het comité Welkom van de Hervormde Gemeente Giessendam/Neder-Hardinxveld. Daarnaast is zij vrijwilliger bij Stichting De Ark in Hardinxveld-Giessendam en bij het woonzorgcentrum Pedaja.

Meer over de lintjes op pagina 5.