Afbeelding
prive

'Het is lef hebben'

28 april 2020 om 15:13

H’VELD-G’DAM De 18-jarige Merlijn Hooikaas uit Hardinxveld-Giessendam behoort tot een van de tien beste debaters van Nederland. Samen met de andere negen gaat hij op 5 mei de strijd aan in de ‘BNNVARA’s Op weg naar Het Lagerhuis Bevrijdingsdagspecial’ om de beste debater te worden.
Maar ook hier gooit het coronavirus een beetje roet in het eten. De debatwedstrijd komt er anders uit te zien als andere jaren. De jonge Hardinxvelder laat zich hierdoor niet uit het veld slaan. ,,Het is heel erg gaaf om bij de beste tien te zitten”, laat hij weten. Tijdens de voorrondes is de 18-jarige opgevallen bij de juryleden en daar is hij maar wat trots op. Uit vijftien provinciale voorrondes, waaraan in totaal 2500 scholieren hebben meegedaan zijn de tien geselecteerd voor de speciale uitzending. De debatwedstrijd wordt op 3 mei opgenomen en op 5 mei uitgezonden op NPO 2 om 22.10 uur.
De Hardinxvelder, die zijn thuisblijfdagen nu goed invult met het werken bij de Albert Heijn in het dorp, kan heel goed verwoorden waarom debatteren zo leuk is. ,,Debatteren is goed voor je algemene kennis. Als je goed kan praten, kom je beter voor de dag.” Scan de QR-code met de camera van je smartphone en lees het verder.

Afbeelding
Afbeelding