Zware valpartij zorgde voor sluiting zwembad

28 april 2020 om 16:32

Gladde vloer

H'VELD-G'DAM Zwembad De Duikelaar werd in maart gesloten nadat er ongeval had plaatsgevonden waarbij een vrouw gewond raakte en naar het ziekenhuis moest.

door Ward den Besten

Dat bevestigt de gemeente aan de PvdA die daarover vragen had gesteld. De vrouw gleed eerder die maand onderuit doordat de vloer was versleten en daardoor glad was geworden.

NIET AFGEKEURD De laatste keuring van de zwembadvloer was in februari. De vloer voldeed op een aantal plekken niet meer aan de eisen, maar werd niet afgekeurd. Wel zijn direct maatregelen genomen om te voorkomen dat mensen zouden uitglijden, schrijft de gemeente. Zo zijn na de keuring antislipmatten aangebracht en borden geplaatst waarop wordt gewaarschuwd voor de gladde vloer.

Op donderdag 5 maart gleed de vrouw ondanks de antislipmatten onderuit in de doucheruimte en werd met een ambulance afgevoerd. Diezelfde avond meldde De Duikelaar op Facebook dat vanwege ,,een veel te gladde vloer'' het gebruik van shampoo en douchegel niet meer is toegestaan. ,,Achter de schermen wordt er gewerkt aan een oplossing'', aldus het zwembad.

Ga naar de site hetkompashardinxveld-giessendam.nl en lees direct dit premium artikel. Nog geen premium abonnee? Dit kan al vanaf 3,95 per maand.