Gerda van Rossum, Paula Boer en Teuni van Wingerden roepen iedereen op om digitaal te doneren voor het Rode Kruis.
Gerda van Rossum, Paula Boer en Teuni van Wingerden roepen iedereen op om digitaal te doneren voor het Rode Kruis. Esther Coumans

Digitaal collecteren via QR-code

H’VELD-G’DAM Op 1 juni 1945 is de afdeling van het Rode Kruis in Hardinxveld-Giessendam opgericht. Dit zou groots gevierd worden in het dorp. ,,We gaan het nu maar een jaar later vieren, 75 + 1 wordt het dan”, laat vrijwilliger Gerda van Rossum weten.


door Esther Coumans

De drie vrijwilligers Gerda van Rossum, Paula Boer en Teuni van Wingerden praten vol passie over hun werk bij het Rode Kruis. De afdeling in Hardinxveld-Giessendam beslaat ook de dorpen Giessenburg, Schelluinen, Goudriaan, Ottoland en Brandwijk. In totaal telt de vereniging 34 leden. Paula de Boer is al veertig jaar lid en ze is enorm trots over de samenstelling van het team. Afgelopen jaar hebben ze zes jongeren van 14/15 jaar in het team gekregen. De dames hadden echt zin in de activiteiten die tijdens het 75-jarig bestaan van het Rode Kruis in Hardinxveld stonden gepland. ,,We wilden het groots vieren deze maand in het dorp met in de ochtend veel activiteiten voor de kinderen en in de middag het officiële gedeelte”, geeft Van Rossum aan.

Dit jaar gaat de collecte anders dan anders. Er wordt digitaal gecollecteerd via een QR-code. Dat digitaal overmaken kan op twee manieren. Open de camera van je smartphone, scan de QR-code met het rode kruis erin en je kan doneren. Of doneer via deze link: https://rodekruis.digicollect.nl/hardinxveld-giessendam. ,,We mogen helaas geen contant geld aannemen”, zegt Van Rossum. ,,We hopen dat de Hardinxvelders ons willen helpen."

Meer lezen? Scan de andere QR-code en lees het premium-verhaal.

Afbeelding
Afbeelding