,,We hebben denk ik wel een grote gunfactor hier in het dorp. Iedereen was begaan met ons en dat doet je toch goed.”
,,We hebben denk ik wel een grote gunfactor hier in het dorp. Iedereen was begaan met ons en dat doet je toch goed.” Suzanne Heikoop

‘Wij gaan het overleven’

H’VELD-G’DAM ,,We zijn weer positief begonnen”, laat Frank Honders weten. Samen met zijn vrouw Monique zijn zij al bijna 25 jaar de eigenaren van Restaurant Kampanje in hartje Hardinxveld-Giessendam. Sinds 2 juni hebben ook zij hun deuren weer geopend en daar zijn ze heel erg blij mee.


door Esther Coumans

,,We zagen het al een beetje aankomen die sluiting in maart”, geeft Frank Honders toe. ,,Een week van tevoren ging sommige gasten al wat dingen annuleren. Het begon met de bruidjes, die hebben we toen proberen te verplaatsen, maar die moesten daarna weer worden verplaatst. Het blijft moeilijk als je die zekerheid niet hebt.” Tijdens de sluiting heeft het echtpaar niet stil gezeten. Zo hebben ze de hele binnenkant van het pand aangepakt en helemaal geschilderd en zijn ze een afhaalservice gestart.

,,En dan merk je toch echt dat je in een dorp woont”, laat Monique weten. ,,Stefan van Van Muilwijk Schilderwerken heeft toen alle materialen aangeboden, omdat hij het zo sneu vond voor ons. Het was gewoon bijna te genereus.” Maar niet alleen de schilder denkt aan deze ondernemers; ze hebben van heel veel mensen uit het dorp berichtjes gehad in de vorm van opbeurende mails, kaartjes, telefoontjes en cadeautjes. Heel ontroerend.” Monique vult aan: ,,We hebben denk ik wel een grote gunfactor hier in het dorp. Iedereen was begaan met ons en dat doet je toch goed.”

Eindelijk kwam dan het verlossende antwoord en mocht restaurant Kampanje de deuren weer openen op 2 juni. ,,Daar waren we echt heel erg blij mee”, zegt Frank, ,,want we hebben ons leventje weer terug. Alleen draaien we wel op halve kracht. Die anderhalve meter is wel funest voor ons. Als die verdwijnt, dan kunnen we weer bouwen.”

Over de toekomst is Frank heel duidelijk. ,,Wij gaan het overleven. Wij gaan het gewoon redden. Het is dit jaar paar pappen en nathouden en daarna gaan we los”, glundert hij.

Ieder jaar hebben Frank en Monique een zomersluiting van het restaurant. Dit jaar hebben ze er lang over nagedacht wat ze zouden doen, want ze zijn zo blij dat ze weer open zijn. ,,Toch hebben we besloten een zomersluiting te houden van maandag 3 tot en met woensdag 19 augustus. Maar voor en na die tijd is iedereen weer welkom in restaurant Kampanje.” Lees het hele premium-verhaal online.

Afbeelding
Afbeelding