Peter Brandwijk en Charlotte Korevaar op anderhalve meter afstand in de sportschool.
Peter Brandwijk en Charlotte Korevaar op anderhalve meter afstand in de sportschool. Suzanne Heikoop

'Het is toch een nieuw begin'

H’VELD-G’DAM ,,Ik mis het wel hoor, dat sociale in de sportschool”, geeft Peter Brandwijk van sportschool Body Language toe. Ook hij sloot op 16 maart de deuren. Sinds 1 juni worden diverse groepslessen buiten gegeven en hij kijkt uit naar de heropening op 1 juli. ,,En niet alleen omdat hier de deuren weer open mogen”, laat hij weten.


door Esther Coumans

Een dag voor de opening van de sportscholen wordt Peter Brandwijk geopereerd aan zijn knie. ,,Daar kijk ik echt naar uit, naar mijn nieuwe knie. Alleen jammer dat het samen met de opening valt. Dat betekent dat ik iets later in de sportschool aanwezig ben, maar ik heb een goed team om mij heen. En zodra het kan, ben ik van de partij”, glundert hij.

De eigenaar vervolgt. ,,Ik doe dit werk nu al 27 jaar en ik had nooit verwacht dat mijn deuren eens gesloten zouden worden. Je moet er mee dealen helaas. Toen de zaak echt gesloten werd, heb ik hier wel op de maandag en dinsdag gezeten. Tja je weet het maar nooit, misschien had iemand het nieuws niet gehoord en wilde die toch gaan sporten. Maar er kwam helemaal niemand.”

Als service naar de klanten toe, hoefden de leden tijdens de sluiting geen contributie te betalen. Dat vond ik wel zo eerlijk. In totaal hebben er negen mensen het abonnement opgezegd en als ik zo om me heen hoor, is dat heel weinig. Dus daar ben ik ook wel blij mee.”

Samen met zijn team heeft Brandwijk in het begin lessen aangeboden in de allersimpelste vorm. ,,Eerst schreven we de lessen volledig uit. Toen we merkten dat de leden daar een beetje genoeg van hadden, zijn we de video’s van de lessen gaan aanbieden, gemaakt door onszelf. Daar merkten we na een tijdje ook dat de animo hiervoor een stuk minder werd, gelukkig kwam toen het bericht dat we in de buitenlucht lessen mochten aanbieden. Dus dat doen we nu. En dat bevalt erg goed."

Nu per 1 juli de sportscholen weer een klein beetje open mogen, is Brandwijk druk bezig met onder andere bellen van de leden. ,,We moeten nu gaan werken met reserveringen van een uur en dat wil ik iedereen laten weten. Maar ik kwam er achter dat van de ruim 700 leden die er nu zijn, zo’n ruim 50 leden zijn zonder e-mail. En die ben ik nu allemaal aan het bellen. Nu de heropening nadert, komt de spanning. ,,Ja het is toch een nieuw begin. Het is alsof je een nieuwe relatie aangaat met de liefde van je leven en dat is altijd spannend.” Lees het hele premium-verhaal online.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding