Musuem het Reghthuys opent weer haar deuren

30 juni 2020 om 15:37

GIESSENBURG Museum het Reghthuys opent vanaf zaterdag 4 juli weer haar deuren.

De tentoonstelling "Liefdewerk oud papier" waarin het werk van Wim van Wijngaarden, de vaste inrichter van de tentoonstellingen in musuem het Regthhuys, welke vanwege de corona-maatregelen abrupt moest worden stopgezet, gaat weer van start gaan en wordtn verlengd tot 28 november.

De tentoonstelling laat het werk zien van Wim van Wijngaarden, zijn beroep was etaleur, maar zijn hele leven was hij ook ontwerper en illustrator van affiches voor allerlei activiteiten van kerken, scholen, verenigingen en musea. Veel geboorte- en trouwkaarten zijn door hem ontworpen. De expositie is geheel gewijd aan het werk van de in Giessenburg en wijde omgeving bekende Wim van Wijngaarden.

Het gehele museum is geopend en houdt zich aan de voorgeschreven maatregelen van het RIVM. Het museum is geopend op de gebruikelijke woensdag- en zaterdagmiddagen van 13.30 tot 17.00 uur vanaf 4 juli. Toegangsprijs: € 2,- voor volwassenen. Kinderen 4-12 jaar €1,-.

Museum het Regthuys, Dorpsstraat 10 in Giessenburg.


Bijeenkomsten nieuw gemaal in Alblasserwaard

H'VELD-G'DAM Sinds begin 2019 onderzoekt het waterschap de mogelijkheden voor een nieuw gemaal in de Overwaard van de Alblasserwaard. De kansrijke locaties hiervoor zijn Groot-Ammers en Hardinxveld-Giessendam. Inmiddels zijn alle schetsontwerpen klaar en heeft de Notitie Reikwijdte en Detailniveau ter inzage gelegen. Het Algemeen Bestuur beslist in het najaar waar het nieuwe gemaal gerealiseerd gaat worden.

Vanwege de verwachte grote impact op onder andere de woonomgeving en de landschappelijke en cultuurhistorische waarde van Groot-Ammers Sluis, heeft de Commissie MER (een onafhankelijke commissie met milieudeskundigen) gevraagd of er ook andere locaties in Groot-Ammers mogelijk zijn.

Op 1 juli houdt het waterschap, met in achtneming van de coronamaatregelen, een inloopbijeenkomst in ‘de zaal van Mourik’, Kerkstraat 18 in Groot-Ammers tussen 15.00 en 21.00 uur. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd voor de directbetrokkenen van Groot-Ammers West die hiervoor per brief zijn uitgenodigd. Doel van de bijeenkomst is om de schetsontwerpen in te zien en individueel in gesprek te gaan met een medewerker van het waterschap.

Tevens houdt het waterschap een onlinebijeenkomst op dinsdag 7 juli om 19.30 uur over de schetsontwerpen van de beide locaties in Groot-Ammers en om het verdere proces tot aan besluitvorming toe te lichten. De belanghebbenden van Hardinxveld zijn ook uitgenodigd. Indien directbetrokkenen nog behoefte hebben aan een individueel gesprek kan men gebruikmaken van een inloopbijeenkomst op 14 juli van 13.00 tot 21.00 uur aan de Kerkstraat 18 in Groot-Ammers. Info: wsrl.nl/a5h onder het kopje ‘bijeenkomsten’. Aanmelden: A5H@wsrl.nl.