,,We zijn er trots op dat we Piet Kraaijeveld en zijn bedrijf hebben mogen voorzien van een zonnepaneleninstallatie.”
,,We zijn er trots op dat we Piet Kraaijeveld en zijn bedrijf hebben mogen voorzien van een zonnepaneleninstallatie.” Hagitech Zonnepanelen

‘Erg blij met zonnepanelen’

8 juli 2020 om 14:17

'Er gaat een knop om bij mensen'

H’VELD-G’DAM De gemeente Hardinxveld-Giessendam is op steeds meer terreinen bezig met het onderwerp duurzaamheid. Ook Hagitech Zonnepanelen draagt hier succesvol aan bij in haar eigen woonplaats. Zo is 29 en 30 juni een zonnepaneleninstallatie geplaatst bij Kraaijeveld Hardhout Constructies.


door Eline Lohman

Op het dak van het pand aan de Nijverheidsstraat 2 liggen maar liefst 132 zonnepanelen. Piet Kraaijeveld, eigenaar van Kraaijeveld Hardhout Constructies, is er zichtbaar trots op. ,,We hebben gekozen voor de hoogste kwaliteit panelen, namelijk glas-glas-zonnepanelen. Het aantal zonnepanelen levert zelfs meer energie op dan we gebruiken. Maar daar is bewust voor gekozen met het oog op de toekomst, voor als we uit willen breiden.”

Piet, die de derde generatie vormt binnen het familiebedrijf, kwam op het idee om zonnepanelen op zijn bedrijfsdak te nemen door een inloopavond van de gemeente. ,,Daar kreeg ik goede adviezen omdat ik zelf niet thuis ben in de materie en toen is het balletje gaan rollen. Ik ben om me heen gaan kijken om te bepalen met welke partij ik de installatie wilde gaan doen en dat werd Hagitech, temeer omdat ik graag lokaal samenwerk. Ik ben erg blij met de zonnepanelen, want ik ben een voorstander van duurzame energie. Dit was de tweede stap in duurzaamheid binnen mijn bedrijf – de eerste stap was het gebruik van duurzaam geproduceerd hout, waardoor we nu CO2 neutraal kunnen produceren. In de toekomst wil ik kijken naar een elektrische bedrijfsbus, want die wil ik heel graag. Maar die techniek moet zich nog ontwikkelen.”

Hagitech is een regionale speler, die van alle markten thuis is op het gebied van zonnepanelen. Installaties kan het bedrijf compleet verzorgen, tot en met subsidies aan toe. Hagitech is regionaal actief maar zeker ook veel in Hardinxveld-Giessendam zelf, vertelt Geert van Houwelingen van Hagitech Zonnepanelen, dat met zijn bedrijf en showroom is gevestigd aan de Ambachtsstraat op hetzelfde industrieterrein als de firma Kraaijeveld.

,,Naast de vele particuliere installaties hebben we al diverse bedrijven in Hardinxveld-Giessendam mogen voorzien van een mooie zonnepaneleninstallatie waardoor deze zelfvoorzienend zijn geworden en hiermee het goede voorbeeld hebben gegeven. We merken dat steeds meer mensen voor zonnepanelen kiezen – de markt groeit hard. Er gaat een knop om bij mensen. Ze merken dat zonnepanelen een vorm zijn van schone energie en dat de olie- en gasvelden een keer leeg raken. Daarom is het belangrijk dat we als samenleving met duurzaamheid bezig zijn. We zien dat de onwetendheid van mensen steeds minder wordt. Mensen dachten eerst dat zonnepanelen duur zijn en een laag rendement hebben, maar komen er steeds meer achter dat dit helemaal niet zo is en dat je al binnen een paar jaar je investering hebt terugverdiend. Dat is vaak een eyeopener. We zijn er trots op dat we Piet Kraaijeveld en zijn bedrijf hebben mogen voorzien van een zonnepaneleninstallatie.”