Een unieke waterstofverhuiswagen.
Een unieke waterstofverhuiswagen. Fotostudio Ziezo

Eerste verhuizing met waterstof-verhuiswagen

22 juli 2020 om 09:21

SLIEDRECHT Mondial R. Vlot & Zn. Verhuizingen uit Sliedrecht heeft als eerste verhuisbedrijf in Nederland een verhuizing met een waterstoftruck uitgevoerd. Deze proefrit is mogelijk vanwege de samenwerking met zusterbedrijf BREYTNER, die in het kader van het H2-Share project tijdelijk deze wagen tot haar beschikking had. Het doel is om ervaring in de praktijk op te doen zodat de technologie verder ontwikkeld kan worden.
Mondial R. Vlot & Zn. Verhuizingen zet al jaren in op CO2-reductie en werkt in het kader daarvan samen met BREYTNER. Door de samenwerking is het bij verhuizingen mogelijk om een volledig elektrische verhuiswagen in te zetten.
Hoewel dit ideaal is voor korte afstanden, is het voor langere ritten interessant om de ontwikkelingen op het gebied van waterstof te volgen. Dit biedt namelijk, ten opzichte van elektrisch rijden, het voordeel dat er langere afstanden afgelegd kunnen worden en dat tanken slechts 15 à 20 minuten kost. Maar voor het zover is, zal er de komende jaren nog veel moeten verbeteren aan de techniek.
In Nederland mocht BREYTNER de waterstofwagen drie maanden demonstreren. De truck werd in deze periode met name ingezet voor de first mile bij distributie van meubilair. Daarnaast is er eenmalig een verhuizing mee verzorgd in de regio. Voor Jan Wouter Vlot, directeur van Mondial R. Vlot & Zn. Verhuizingen, was het een eer om om dit uit te mogen voeren. ,,In het kader van rentmeesterschap vinden wij het belangrijk om te zorgen voor een beter milieu. Rijden op waterstof is pure innovatie en het is dan ook noodzakelijk om de theorie in de praktijk te kunnen testen. Het maakt mij bijzonder trots dat wij aan zo’n innovatief demonstratieproject deel mochten nemen.”


hart for her weer open verhuisd

H'VELD-G'DAM Hart for her in Hardinxveld-Giessendam heeft ook op 16 maart de deuren gesloten door de corona. Nu bijna 4 maanden verder zijn ze weer open. Zowel het team van hart for her en de leden zijn hier heel blij mee. In de tussentijd hebben ze zeker niet stil gezeten; hart for her is namelijk verhuisd naar een nieuwe locatie. Na 5 jaar op de Peulenstraat 137D te hebben gezeten, waren ze toe aan een groter pand en nieuwe uitdaging. Na intensief verbouwen zijn ze nu te vinden op de Peulenstraat 180, in het oude pand van BloemCreatief / De Landgraaf.

Hart for her hoopt later dit jaar nog de heropening én het 5-jarig bestaan te mogen en kunnen vieren voor genodigden en belangstellenden. Ze zijn op dit moment open met de nodige maatregelen, aanpassingen en tijdelijk met een reserveringssysteem. ,,Uiteraard is ons concept, de persoonlijke aandacht én de gezelligheid hetzelfde gebleven. Wij hebben hart voor jou!"

Nog geen lid? Kom dan een gratis proefles doen.

Info: www.hartforher.nl, 06-47475834 / deborah@hartforher.nl, Peulenstraat 180, Hardinxveld-Giessendam.