Steven Bakker in een reboundduel
Steven Bakker in een reboundduel Bernadette Struijk

Merwede verliest van Albatros

11 februari 2020 om 15:41

SLIEDRECHT Afgelopen zaterdag stond het treffen tussen Merwede en Albatros op het programma. Voor beide ploegen waren de belangen duidelijk. Merwede moest winnen om aansluiting bij de top te houden. Albatros wilde winnen om afstand te nemen van de onderste regionen. Na vorige week nog met de schrik vrij te komen, kreeg Merwede/ deze week de deksel op de neus. Het moest een 23-25 nederlaag incasseren.
Het duurde 4 minuten voordat Merwede de korf wist te vinden. Toen keek het al tegen een 0-2 achterstand aan. De thuisploeg kwam daarna wel beter in de wedstrijden en wist het tij langzaam aan te keren waardoor het halverwege de eerste helft een 7-6 voorsprong had. De ploegen gingen uiteindelijk rusten bij een stand van 13-12. Na rust was het Albatros dat meteen de gelijkmaker aantekende. Toch liep Merwede weer uit naar twee doelpunten verschil. Verdedigend maakte het echter te veel fouten waardoor Albatros weer langszij wist te komen: 17-17. In deze fase wist Merwede het vooral verdedigend goed dicht te houden. Aanvallend liep het nog niet helemaal vlekkeloos maar de ploeg wist toch een gat van 4 doelpunten te slaan naar 21-17. Twee keer knipperen en de voorsprong was ook weer vervlogen. In nog geen twee minuten stond er een minimale voorsprong van 21-20 op het bord en brak er een spannende slotfase aan. Merwede kon in deze fase de korf veel te lastig vinden en gaf de wedstrijd weg. Komende zaterdag speelt Merwede tegen Kinderdijk om 16.10 uur in de Molenzichthal.