13 februari 2020

11 februari 2020 om 21:16

Sliedrecht

[Op­ge­ruimd staat net­jes!
[18:30 Scheldelaan 1
Graag weer overzicht in huis, maar niet weten waar te moeten beginnen? Of binnenkort verhuizen en niet weten hoe dat aan te pakken? Susanne de Bie, professional organizer en opruimcoach, zit tijdens dit spreekuur klaar voor vragen of tips wilt over hoe rust en ruimte kan worden gecreëerd in huis en hoofd. Toegang is gratis.

[Financieel café in de bibliotheek
[18:30 Scheldelaan 1
Vragen over administratie, moeite met het op orde brengen van financiën of graag toeslagen aanvragen? Kom langs tijdens het Financieel Café (door Stichting Welzijnswerk Sliedrecht) voor alle vragen. Entree is gratis.

14 februari 2020

[Digitaal inloopspreekuur in de Bibliotheek
[10:00 Scheldelaan 1
Elke vrijdagmorgen kunnen mensen voor alle vragen over hun smartphone, laptop, tablet, e-reader of het internet bij het digitaal spreekuur terecht. Zij worden daar ook geholpen met het gebruik van de Bibliotheek-apps. Belangstellenden kunnen gewoon binnenlopen en lid zijn is niet nodig. Ook leden van Seniorweb zijn welkom.

[Voorlees(half)uurtje 2-4 jaar
[11:00 Scheldelaan 1
Elk verhaal tot leven kunnen wekken, dat is de superkracht van onze VoorleesHelden. Tijdens het wekelijkse voorlees(half)uurtje op vrijdag lezen ze voor aan kinderen van 2 tot 4 jaar. Iedere week een ander boek, maar altijd even leuk, spannend en leerzaam. Luister ook mee. Lid zijn van de bibliotheek is niet nodig.

15 februari 2020

Gorinchem

[Concert met mandoline en trombone
[20:00 De Bazuin

Trombonist en musicus Yavin geeft 15 februari een concert in het gebouw van De Bazuin in Gorinchem. Mandoline orkest O.N.I en Excelsior en M&M dans verlenen hun medewerking aan het concert. Een bijzonder concert, gezien de combinatie van trombone met mandoline orkest. De klanken mengen bijzonder goed, iets wat men niet zou verwachten. Dit concert zit vol muzikale verrassingen. Klassieke muziek, jazz muziek en Lounge komen passeren allemaal de revue en op deze mooie muziek wordt af en toe gedanst door de dansgroep M&M. Kaarten kosten 10,00 euro en zijn te bestellen in de voorverkoop via www.yavin.nl/tickets. Aan de zaal kosten kaarten 12,50 euro.

Spijk

[OWTS Winter kumpulan
[14:00 Spijkse Kweldijk 53
De Indische Vereniging OWTS houdt zaterdag 15 februari '20 in Spijk haar Winter kumpulan van 14.00 uur tot 19.00 uur. In het Dorpstheater-eetcafé De Lindehof aan de Spijkse Kweldijk 53 in Spijk. De muzikale leiding ligt in handen van Friend and Friends. Er zijn ook heerlijke Indische snacks te verkrijgen. Reserveren kan via de mail owts@live.nl of 06-28758347 De entree bedraagt €11,- maar bij melding vooraf €9,-. Leden en kinderen tot 12 jaar hebben vrij entree.

16 februari 2020

[Aangepaste kerkdienst voor mensen met een
[14:30 Lijsterweg 2
Zondag 16 februari 2020 is er een aangepaste kerkdienst voor mensen met een beperking. In de Maranathakerk aan de Lijsterweg, hoek Rembrandtlaan in Sliedrecht. Voorganger in deze dienst is Ds. Peet uit Sliedrecht. Medewerking wordt verleend door het kinderkoor "Jonge Klanken" uit Bleskensgraaf. De dienst begint om 14:30 uur. Vanaf 14.15 uur is er samenzang.

17 februari 2020

[Informatieavond koolhydraten in de voeding
[19:30 Kerkbuurt 200
Informatieavond koolhydraten in de voeding. Aanmelden via info@zgwa.nl.

18 februari 2020

[Koffie met…het mantelzorgpunt
[10:30 Scheldelaan 1
Mantelzorg is iets dat mensen overkómt. Eén op de tien inwoners van Sliedrecht heeft ermee te maken. Mantelzorgen kan veel vragen en dilemma's oproepen. Hoe kan bijvoorbeeld de mantelzorg worden gecombineerd met werk? Heeft een mantelzorger recht op een bepaalde vergoeding? En is er iemand die kan helpen in de zorg voor een ander? Het Mantelzorgpunt Sliedrecht (Stichting Welzijnswerk Sliedrecht) helpt mantelzorgers, maar ook professionals bij het vinden van passende antwoorden. Kom langs deze morgen in de Bibliotheek en stel de vragen.

Hardinxveld-Giessendam

[Appeltjes van Oranje
[14:00 Pietersweer 34
Bibliotheek Hardinxveld kleurt langzaam oranje. Aan tafel zit een aantal dames geanimeerd te haken en breien. Elke twee weken wordt hier met elkaar gehaakt en gebreid en patronen uitgewisseld. Je kunt bij 'Aangehaakt', zoals de haak- en breimiddag in de bibliotheek heet, iets voor jezelf, anderen. of voor een goed doel maken. Jopie van de Ree is er iedere keer bij. Zij kan zelf enorm goed breien en kan daarom de anderen op weg helpen en tips geven. Vanaf 18 februari gaan ze bij "Aangehaakt" aan de slag met het thema Koningsdag en 75 jaar bevrijding.

Hardinxveld-Giessendam

[Bingomiddag in De Lange Wei
[14:30 Rembrandthof 85
Dinsdag 18 februari houdt De Lange Wei een bingomiddag in restaurant De Boerse Pracht van locatie De Lange Wei in Boven-Hardinxveld. Iedereen is welkom om vanaf 14.30 uur mee te spelen. De kosten voor externen bedragen € 3,00 (inclusief koffie/thee met iets lekkers).

Hardinxveld-Giessendam

[Kleur & Interieur
[20:45 Troelstrastraat 5

Kleur & Interieur na de jaarvergadering, is dat het thema van de afdelingsavond op 18 februari bij Vrouwen van Nu. Na de pauze geeft Mieke de Hek informatie over hoe kleuren in het interieur het beste tot uiting komen en geeft uitleg over woningverbeteringen, die bij het klimmen van de jaren, het ouder worden gemakkelijker maken. Leden hebben gratis entree, belangstellenden zijn welkom vanaf 20.45 uur tegen betaling van € 5,00 in Restaurant Kampanje.

19 februari 2020

[Lezingen Evang. Christengemeente Rehoboth
[20:00 P.C. Hooftlaan 1
Vanaf woensdagavond 19 februari start er in gebouw Rehoboth een serie bijbelstudies. Het onderwerp van deze serie is: "Van schepping tot herschepping: Gods eeuwig voornemen met de schepping". Spreker is br. B. van Twillert. Woensdag 19 febr. 2020 betreft de 1ste en 2de dag van de schepping: Van duisternis naar licht, van chaos naar harmonie, God maakt scheiding. Woensdag 18 mrt. 2020 gaat over de 3de t/m de 5de dag: Van dood naar opstanding, van leegte naar vervulling, van licht naar de zon. Woensdag 13 mei 2020: de 6de dag: De mens De avond begint om 20:00 uur. Vanaf 19:45 uur wordt er koffie/thee geschonken.

22 februari 2020

Hardinxveld-Giessendam

[Optreden Baggerkoor in De Lange Wei
[10:00 Rembrandthof 85

Zaterdag 22 februari treedt het Baggerkoor uit Sliedrecht op in het Atrium van De Lange Wei in Boven-Hardinxveld. De zangers en zangeressen van het Sliedrechts Baggerkoor vertolken met veel plezier smartlappen, levensliederen en zeemansliedjes. Belangstellenden zijn welkom vanaf 10.00 uur om te luisteren. De kosten voor externen bedragen € 3,00 (inclusief koffie/thee met iets lekkers).

23 februari 2020

Hardinxveld-Giessendam

[Taizéviering
[18:00 Stationsstraat

Op zondag 23 februari is er weer een sfeervolle Taizéviering in de Stationskerk (PKN) aan de Stationsstraat in Hardinxveld-Giessendam. Ze beginnen om 18.00 uur en nodigen jong en oud(er) uit om door middel van stilte en het zingen van bekende en nieuwe Taizéliederen ons voor te bereiden op de week die voor ons ligt. Iedereen is welkom.

25 februari 2020

[Last van hormonale problemen?
[10:30 Scheldelaan 1
Hoor je als je vertelt over jouw overgangsklachten, zwangerschapswens, bijwerkingen op anticonceptie, je pijnlijke menstruatie of PMS klachten "dat hoort er nou eenmaal bij''? Dan is dat heel erg jammer. Vaak is er wel wat aan te doen! De Care for Women specialist Else van der Leeden is gespecialiseerd in de gezondheid van vrouwen. Meer weten? Kom deze morgen dan langs in de Bibliotheek!

29 februari 2020

[Intuïtief schilderen
[14:00 scheldelaan 1
In de workshop Intuïtief schilderen van Meilani de Bruijn gaat ze samen met (hoog)gevoelige vrouwen schilderen. Schilder-ervaring is niet nodig. Entree is €25,- inc. materiaal, drankjes en wat lekkers. Aanmelden via: info@uniek-trainingencoaching.net