Afbeelding
Richard van Hoek

Weer reizen met Drechthopper

3 juni 2020 om 10:01

SLIEDRECHT Het regulier openbaar vervoer is dinsdag 2 juni, net als het doelgroepenvervoer weer van start gegaan. Dat betekent dat reizen met de Drechthopper en Wijkhopper ook weer mogelijk is. Dit gaat wel op een iets andere manier, dan voor de coronacrisis.

Om veilig met de Drechthopper en Wijkhopper te kunnen reizen, is een aantal voorzorgsmaatregelen getroffen. Deze maatregelen hebben als doel om het gevaar van besmetting met het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Op deze manier wordt voldaan aan de voorwaarden van de landelijke overheid én sluit het aan bij de eisen die de '1 ½ -meter samenleving' aan het openbaar vervoer stelt.

Voor mensen die geen dringende reden hebben om te reizen, geldt het advies om thuis te blijven. Dat geldt ook voor diegenen die (lichte) verkoudheidsklachten, koortsverschijnselen of keelpijn hebben. Bij het reizen met de Drechthopper en Wijkhopper is de reiziger verplicht een mondkapje te dragen en deze zelf aan te schaffen. Vanwege het besmettingsgevaar van contant geld is reizen met genoemde vervoermiddelen in principe alleen mogelijk met een automatische incasso. In uitzonderingsgevallen is reizen op rekening mogelijk (factuur achteraf). Verdere voorzorgsmaatregelen staan op de website van de Sociale Dienst Drechtsteden; socialedienstdrechtsteden.nl.

Aangezien de ruimte in de Wijkhopper beperkt is worden deze uitgerust met beschermplaten tussen de chauffeur en de reiziger(s). Voor de Wijkhoppers geldt een maximum van 1 pashouder (en eventueel een extra begeleider). In de grotere Drechthopper bussen zijn beschermplaten niet nodig en is het maximaal aantal reizigers beperkt tot 2 pashouders (en eventueel een extra begeleider).

Een rit boeken met de Drechthopper of Wijkhopper kan door te bellen naar 088-5058505, op werkdagen tussen 06.00 en 24.00 uur en in het weekend tussen 07.00 en 24.00 uur. Alle bestel- en ritafspraken blijven van kracht. Doordat er minder plaatsen beschikbaar zijn is de kans aanwezig dat er eerder of later geboekt kan worden