De Wilgen
De Wilgen Richard van Hoek Fotografie

Hoe gaat het op de Sliedrechtse basisscholen?

3 juni 2020 om 10:36

SLIEDRECHT Onderbroken door wat feestdagen zijn de basisscholen bijna drie weken open. In Sliedrecht besloten alle scholen in het basisonderwijs om halve dagen les te gaan geven. Het Kompas Sliedrecht informeerde hoe het gaat op de scholen en hoe zij staan in een mogelijke gehele opening vanaf 8 juni.
Alle Sliedrechtse basisscholen besloten in overleg om de klassen op te delen en halve dagen naar school te laten gaan, iets wat inging tegen het advies van de regering. Carin van den Herik-Rijsdijk, directeur van Directeur CBS Oranje-Nassau vertelt: ,,Wij dachten echter dat we op deze manier het beste konden inzetten op de hoofdvakken zoals rekenen, taal, spelling en lezen. We hebben goed kunnen bekijken wie waar was en hulp nodig had." Marianne Bor - van den Berg, directeur van OBS De Wilgen, vertelt dat ze het dubbel vindt om weer helemaal open te gaan. ,,Aan de ene kant zou ik het heel fijn vinden als alle kinderen weer naar school gaan en we ook leuke dingen kunnen doen op school. Voor leerkrachten is twee keer de hoofdvakken geven ook pittig. Maar het is nog steeds lastig om die anderhalve meter te houden. Het is een bijzondere situatie, waar we het voorlopig mee moeten doen."

a Scan de QR-code met de camera op je telefoon en lees dit premiumverhaal online verder. Nog geen premium lid? Dat kan al vanaf 3,95 euro per maand.

Afbeelding