Afbeelding
Politie DrechtstedenBuiten

Meld Misdaad Anoniem

SLIEDRECHT Gemeente Sliedrecht werkt vanaf augustus samen met Meld Misdaad Anoniem. Met deze samenwerking versterken we de integrale bestrijding van criminaliteit. Via Meld Misdaad Anoniem kunnen oplettende burgers misdrijven anoniem melden of tips anoniem doorgeven.

Door de samenwerking met Meld Misdaad Anoniem ontvangt de gemeente vanaf augustus 2020 relevante signalen over criminaliteit en fraude. Ook krijgen ze eerder en betere informatie over ondermijnende criminaliteit. Met de anonieme tips van oplettende burgers worden aanhoudingen gedaan en zaken opgelost. Stel: je wilt iets over een ernstig misdrijf melden zonder dat je naam bekend wordt. Bijvoorbeeld omdat je de dader goed kent of bang bent voor mogelijke gevolgen. Je kunt dan terecht bij Meld Misdaad Anoniem. Bij Meld Misdaad Anoniem kun je anoniem tips doorgeven over onder andere hennepteelt, drugslabs, geweld, illegale prostitutie of onverklaarbaar vermogen. Zo lever je een bijdrage aan de veiligheid in je eigen omgeving. De anonimiteit van de melder staat bij Meld Misdaad Anoniem op de eerste plaats.

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt waar je volledig anoniem informatie kunt geven over een misdrijf. In een vertrouwelijk gesprek nemen zij de details van de melding met zorg door. Ook kan volledig anoniem digitaal worden gemeld via de website van Meld Misdaad Anoniem. Met een klein team van goed opgeleide mensen hebben zij maar één doel voor ogen: de anonimiteit van de melder beschermen.

Meld Misdaad Anoniem is geen onderdeel van de politie. Zij zorgen dat belangrijke informatie bij de politie terecht komt, maar dat de melder buiten beeld blijft. Volgens Meld Misdaad Anoniem zijn er veel redenen waarom mensen niet naar de politie stappen of een misdrijf niet melden. Als je informatie hebt over criminele activiteiten is het natuurlijk altijd mogelijk om gelijk om naar de politie te stappen.

Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000 en meldmisdaadanoniem.nl/melden.