Aanstormend talent Roël Koopman.
Aanstormend talent Roël Koopman. Jerry van Rekom

Schaakvereniging start nieuw seizoen

SLIEDRECHT Het nieuwe seizoen van Schaakvereniging Sliedrecht gaat op donderdag 3 september aanstaande van start met de eerste ronde van de interne competitie bij de senioren. In de inmiddels vertrouwde en aan de coronamaatregelen aangepaste speellocatie – Activiteitencentrum De Havik – zullen het komend seizoen weer menig schaakstuk over het bord vliegen. De bijna 85-jarige vereniging heeft met bijna 100 leden een stevige basis om verder te groeien.

De nadruk zal komend seizoen opnieuw bij de jeugd liggen. De actieve jeugdcommissie heeft stoute plannen en dat zal weer de nodige activiteiten op gaan leveren. De jeugd wordt tijdens de schaaklessen opgeleid volgens het zogenoemde Stappenplan. Daarmee kan de jeugd diploma’s halen; van de Eerste tot en met de Zesde Stap.
Daarnaast speelt de jeugd elke week een partij voor de jeugdcompetitie. In twee groepen speelt de jeugd om de vele bekers, die elke competitie weer te verdienen zijn.

Ook senioren kunnen natuurlijk terecht bij de 85-jarige Schaakvereniging Sliedrecht. Wekelijks spelen de senioren vanaf 20.00 uur hun partij in de onderlinge competitie. Er wordt altijd naar sterkte ingedeeld, zodat een beginnende schaker niet direct de toppers ontmoet. Het is ook zeker geen verplichting om elke week te spelen.
Komend seizoen zal Niels Mijnster in zijn poging zijn titel opnieuw te prolongeren vooral de aanstormende jeugd als gevaarlijkste tegenstanders krijgen. Zo zullen William Gijsen, Jorik Klein en Adrian Mensing een gooi gaan doen de clubtitel. Grote outsider zal Dana Verheij gaan worden, die afgelopen seizoen kampioen van groep 2 werd.

Wie interesse heeft in schaken, kan vrijblijvend een kijkje nemen op één van de clubavonden van Schaakvereniging Sliedrecht, waar men een schaakles kan volgen of zomaar een partijtje kan spelen. De clubavonden van Schaakvereniging Sliedrecht hebben op elke donderdag van september tot en met juni plaats: vanaf 19.00 uur beginnen de schaaklessen c.q. de jeugdcompetitie en vanaf 20.00 uur beginnen de verschillende competities voor senioren. Meer informatie: www.schakendsliedrecht.nl.