Lotte in actie.
Lotte in actie. Eric Laurijssen

Lotte start sterk in ONK 85cc grote wielen

SLIEDRECHT Lotte van Drunen van het KTM Youth MX team is sterk aan het Open Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen begonnen. Op het zandcircuit van Boekel wist ze in beide manches op een tweede plaats over de finish te komen en werd hiermee ook tweede in de daguitslag.


Lotte keek al lang uit naar de eerste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap in Boekel. Omdat dit voor Lotte het eerste jaar is in de 85cc grote wielen, was het spannend waar ze zou staan. Het circuit van Boekel is een pittige zandbaan waardoor het een zware wedstrijd beloofde te worden. In de tijdtraining liet Lotte zien dat haar snelheid goed genoeg was om in de top drie mee te kunnen strijden. Ze zette een derde tijd op de klok en verzekerde zich hiermee van een goede plaats achter het starthek.

Met vertrouwen stond ze achter het starthek voor de eerste manche. Ze kwam goed weg en wist kopstart te pakken. In de beginfase wist ze de eerste plaats netjes in handen te houden maar moest deze in de tweede ronde afstaan. Lotte gaf niet op en volgde de kopman op de voet. Alles gevend wist ze goed in de buurt te blijven en kwam na een sterk gereden wedstrijd op vijf seconden van de winnaar als tweede over de finish. Een verbluffend goed resultaat waarmee Lotte liet zien dat de jongens ook dit jaar rekening met haar moeten houden.

Tussen de manches in verkende ze het circuit samen met haar trainer en haar broers. Toen het starthek in de tweede manche viel was ze niet het snelste weg maar door op het juiste moment te schakelen, dook ze toch weer als leider de eerste bocht in. Inmiddels was het circuit zeer zwaar geworden met diepe knippen en sporen. Lotte hield de eerste ronde goed stand op de eerste plaats. Net als in de eerste manche werd ze ook in deze manche gepasseerd en viel terug naar een tweede plaats. Door netjes te blijven rijden, wist ze de tweede plaats in handen te houden. Omdat ze in de slotfase een paar kleine foutjes maakte, liet ze het tempo iets zakken maar hierdoor kwam haar tweede plaats niet in gevaar.


Met tweemaal een tweede plaats eindigde Lotte ook in het dagklassement op een tweede plaats. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in Delfzijl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding