Afbeelding
Sociale Moestuin Sliedrecht

Geen zomer barbecue, toch een meeneem-maaltijd

SLIEDRECHT Op woensdag 26 augustus stond een zomer barbecue gepland bij de Sociale Moestuin Sliedrecht. In samenwerking met Samen voor Sliedrecht en Voedselbank Sliedrecht werd deze barbecue voor mensen met een kleine beurs gehouden. Tenminste, dat was het plan. Door de nieuwe corona richtlijnen kon de zomer barbecue niet door gaan.

Samen voor Sliedrecht en de Sociale Moestuin Sliedrecht namen daar geen genoegen aan en staken de koppen bij elkaar. Ze verzonnen een alternatief, waarbij de deelnemers een meeneemgerecht konden ophalen. Met groente uit de Moestuin werd er nasi gekookt door de chef en het kookteam van Samen voor Sliedrecht.

Daarnaast kregen alle deelnemers fruit, aardappels en een oogstkaart, een betaalmiddel voor de groentewinkel van de moestuin. De winkel was geopend dus deelnemers van de avond konden gelijk de oogstkaart gebruiken. Zo liep men uiteindelijke met een tas vol groente en een heerlijke maaltijd weer naar huis en was het ondanks coronatijd toch nog een geslaagde avond.


Weer inloopavond Financieel Café

SLIEDRECHT In verband met de coronamaatregelen was het Financieel Café tijdelijk gesloten. De spreekuren zijn echter weer mogelijk en donderdagavond 3 september opent het Financieel Café weer de deuren in de bibliotheek.

Bij het Financieel Café kunnen mensen terecht met alle vragen over geld en voorzieningen. De vrijwilligers van Welzijnswerk staan klaar om de inwoners van Sliedrecht te helpen bij het invullen van formulieren, het aanvragen van voorzieningen en het ordenen van papieren. Is het moeilijk om elke maand rond te komen, of dreigen er betalingsachterstanden te ontstaan, ook dan kunnen mensen langs komen. Samen wordt gekeken op welke voorzieningen iemand recht heeft, of kan er een budgetplan worden gemaakt.

Elke donderdagavond is er van 18.30 uur tot 19.30 uur een inloopspreekuur in de Bibliotheek aan de Scheldelaan 1. Een afspraak maken is niet nodig. Een afspraak maken kan ook via Het Bonkelaarhuis 0184-420539.


Danslessen bij Elektra

SLIEDRECHT De danslessen zijn 1 september weer van start gegaan in Elektra. De lessen worden verzorgd door Cheyenne Driehuis. Kosten: eerste les is een gratis proefles, daarna €30,- per 10 lessen. Opgeven: anouk@sojs.nl / 06-23463102. Leeftijd & tijden: - groep 1: 4 t/m 7 jaar / 16.00 - 17.00 uur - groep 2: 8 t/m 11/12 jaar / 17.00 - 18.00 uur - groep 3: 12 t/m 15+ jaar / 18.00 - 19.00 uur.