Afbeelding
Sliedrecht Sport

Sliedrecht Sport pakt twee keer goud op Dynamo-toernooi

30 december 2019 om 21:42

SLIEDRECHT Met tweede gouden medailles en twee 'most valuable player'-awards in de tassen hebben de jeugdselecties van Sliedrecht Sport vandaag de terugreis van Apeldoorn naar de Alblasserwaard aanvaard. Het driedaagse Internationale Jeugdtoernooi van volleybalvereniging Dynamo maakt deel uit van de voorbereidingen voor de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen (NOJK).
Aan het Dynamo toernooi in Apeldoorn doen zo'n zestig teams mee van over de gehele wereld. Van Lycurgus uit Groningen tot aan Canada, de Verenigde Staten, Zwitserland, Rusland, Denemarken en Duitsland. In drie van de zes categorieën wist een Nederlands team beslag op de hoofdprijs te leggen. In twee van die drie gevallen betrof het Sliedrecht Sport: Meisjes A (onder 19) en Jongens B (onder 17).
Sliedrecht Sport was dan ook de enige vereniging die twee keer goud mocht ophalen. Eveneens bijzonder was het feit dat alle vijf de Sliedrechtse selecties die deelnamen, de halve finales wisten te bereiken. Meisjes B, C en Jongens A moesten uiteindelijk echter alledrie genoegen nemen met de vierde plek.
Ook op het vlak van 'most valuable players' vielen de Sliedrecht Sport-teams twee keer in de prijzen: Jolijn de Haan (Meisjes A) en Youri Ebbelaar (Jongens B).
De allerhoogste jeugdselecties (onder 12 jaar) van Sliedrecht Sport namen zaterdag deel aan het internationale toernooi van St. Anthonis. De jongensselectie, bestaande uit David van Heteren, Boas Hoekwater, Richard Baggerman, Boudewijn Ligthart, Elijah Gort en trainer-coaches Roy Kroon en Ricardo van Ooijen, pakte daar het zilver. De meiden moesten genoegen nemen met de zesde plek.
Al met al een goede voorbereiding op het NOJK dat op 4 januari losbarst. Jongens D en Meisjes D spelen dan in Middelsbeers. Jongens C reist af naar Veenendaal en Meisjes C naar Gouda. De A- en B-selecties zijn vrijgeloot voor deze ronde.

Nieuwjaarsreceptie v.v. Sliedrecht

SLIEDRECHT Zaterdag 4 januari begint het jaar weer bij de voetbalvereniging Sliedrecht. Deze dag zijn er veel voetbalactiviteiten op de v.v. en aan het eind van de middag de traditionele nieuwjaarsreceptie.
De zaterdag zal er gestart worden met het Wim Advocaat 4-4 toernooi voor de jeugd teams van J012 tot en met J015. Het is de tweede keer dat het toernooi wordt georganiseerd waarbij het de naam heeft gekregen van de eind 2017 overleden Wim Advocaat. Het toernooi wordt gespeeld van 10.00 – 12.00 uur en aanmelden kan t/m 3 januari via: loekborsje@gmail.com.
Om 15.30 uur start de nieuwjaarsreceptie. Vanaf 16.00 uur zal aangevangen worden met het formele gedeelte, onder andere het in het zonnetje zetten van een groot aantal jubilarissen alsmede de nieuwjaarstoespraak van voorzitter Kees Verhoef. Uiteraard zal het laatste nieuws over de toekomst van de accommodatie niet ontbreken.

Afbeelding
Afbeelding