2 januari 2020

31 december 2019 om 08:45

Hardinxveld-Giessendam

[Seniorenrestaurant De Lange Wei
[12:15 Rembrandthof 85
Neem donderdag 2 januari om 12.15 uur weer deel aan het seniorenrestaurant in het woonzorgcentrum De Lange Wei in Boven-Hardinxveld. Geïnteresseerden kunnen zich tot en met maandag 30 december aanmelden en hun menukeuze doorgeven aan de receptie of bellen naar 0184-678000. Kosten voor het seniorenrestaurant zijn € 6,60 per persoon. Daarnaast kunnen belangstellenden in het restaurant elke dag een kopje koffie of thee te drinken of een lunch of maaltijd komen eten. Voorgerecht - Gebonden kalfssoep Vlees - Roomschijf - Gestoofde zalm - Saté met saus Groente - Bloemkool - Doperwten/worteltjes Aardappelen/ rijst - Aardappelen - Aardappelpuree - Nasi Nagerecht - Kwark - Yoghurt naturel

Sliedrecht

[Ontdek de schrijver in je!
[18:30 Scheldelaan 1
De Schrijfherberg houdt maandelijks een creatieve schrijfworkshop (aan volwassenen) in de bibliotheek. Eenvoudige schrijfoefeningen worden aangereikt waarbij als vanzelf verrassende anekdotes en verhalen op papier ontstaan. De toegang bedraagt 10 euro per workshop Opgave: schrijfherberg@gmail.com.

3 januari 2020

Sliedrecht

[Digitaal inloopspreekuur in de bibliotheek
[10:00 Scheldelaan 1
Elke vrijdagmorgen kunnen geïnteresseerden voor al hun vragen over smartphone, laptop, tablet, e-reader of het internet bij het digitaal spreekuur terecht. Mensen kunnen ook worden geholpen met het gebruik van de Bibliotheek-apps. Lid zijn is niet nodig. Ook leden van Seniorweb zijn welkom.

Sliedrecht

[Voorlees(half)uurtje in de Bibliotheek
[11:00 Scheldelaan 1
Elk verhaal tot leven kunnen wekken, dat is de superkracht van de VoorleesHelden. Tijdens het wekelijkse voorlees(half)uurtje op vrijdag lezen ze voor aan kinderen van 2 tot 4 jaar. Iedere week een ander boek, maar altijd even leuk, spannend en leerzaam. Luister je ook mee? Lid zijn van de bibliotheek is niet nodig.

Sliedrecht

[Kleurcafé in de bibliotheek
[14:00 Scheldelaan 1
Kleuren kan werken als een soort meditatie: even tijd voor jezelf. Het is ontspannend om te doen en leuk om te zien hoe een kleurplaat verandert met de kleuren die je gebruikt. Daarnaast is het gezellig om samen de mooiste ontwerpen te maken. Kleurboeken speciaal voor volwassenen, kleurplaten en kleurpotloden zijn aanwezig. Elke 1e en 3e vrijdag van de maand 14.00-16.00 uur

Sliedrecht

[Philafeest leest voor
[14:00 Scheldelaan 1
Elke eerste vrijdag van de maand is er een echt voorleesfeestje in de bibliotheek. Dagbesteding PhilaFeest leest voor en neemt ook iets lekker mee, wat ze zelf gebakken hebben. Kom je ook een keertje langs?

4 januari 2020

Sliedrecht

[Demonstratie Diorama Van 't Hoff
[14:30 Kerkbuurt 99
Alle werkende delen worden gedemonstreerd. Entree 2 euro, kinderen 1 euro

7 januari 2020

[Bingomiddag in De Lange Wei
[14:30 Rembrandthof 85
Dinsdag 7 januari houdt De Lange Wei een bingomiddag in restaurant De Boerse Pracht van locatie De Lange Wei in Boven-Hardinxveld. Houdt u van bingo? Dan bent u van harte welkom om vanaf 14.30 uur mee te spelen. De kosten voor externen bedragen 3 euro (inclusief koffie/thee met iets lekkers).

8 januari 2020

[Nieuwjaarsontmoeting PCOB
[14:15 Talmastraat 9
Op 8 januari houdt PCOB Hardinxveld-Giessendam in De Parel, Talmastraat, de Nieuwjaarsbijeenkomst. Die staat in het teken van, natuurlijk, het nieuwe jaar (met hapje en drankje), terwijl er ook een bijdrage zal zijn van Wycliffe Bijbelvertalers. Niet-leden zijn eveneens welkom. Aanvang 14.15 uur.

Hoornaar

[Bingomiddag in locatie De Zes Molens
[15:00 De Zes Molens 2
Woensdag 8 januari houdt De Lange Wei een bingomiddag in het restaurant van locatie De Zes Molens in Hoornaar. Geïnteresseerden kunnen vanaf 15.00 uur meespelen. Mensen kunnen ook genieten van het arrangement en de maaltijd van de dag bestellen voor slechts € 11,00. De kosten voor externen bedragen € 3,00 (inclusief koffie/thee met iets lekkers). Deze activiteit biedt De Lange Wei tevens aan als arrangement. Voor slechts 11 euro nuttigt een deelnemer na afloop van de bingomiddag een heerlijke maaltijd in het restaurant. Hierbij is één drankje inbegrepen. Interesse? Meld u dan aan bij Margriet Stasse of de medewerkers van het restaurant via 0184-678043.

Sliedrecht

[Griendencollege - informatieavond
[19:15
Informatieavond voor ouders/verzorgers van basisschoolleerlingen. Tijdens deze informatieavond ontvangen belangstellenden informatie over het VMBO, het Griendencollege en wat het Griendencollege hun zoon/dochter eventueel kan bieden.

9 januari 2020

[Seniorenrestaurant De Lange Wei
[12:15 Rembrandthof 85
Neem donderdag 9 januari om 12.15 uur weer deel aan het seniorenrestaurant in het woonzorgcentrum De Lange Wei in Boven-Hardinxveld. Geïnteresseerden kunnen zich tot en met maandag 6 januari aanmelden bij en hun menukeuze doorgeven aan de receptie of door te bellen naar 0184-678000. Kosten voor het seniorenrestaurant zijn € 6,60 per persoon. Daarnaast kunnen belangstellenden in het restaurant elke dag een kopje koffie of thee te drinken of een lunch of maaltijd komen eten. Voorgerecht - Gebonden kerriesoep Vlees - Gehaktschnitzel - Zeeuwse visschotel - Macaroni met saus Groente - Franse boontjes - Erwten - Komkommersalade Aardappelen/ rijst - Aardappelen - Aardappelpuree Nagerecht - Ananasvla - Yoghurt naturel

Sliedrecht

[Optreden Neva-Ensemble 9 januari 2020
[20:00 Kerkbuurt 157
Het bij velen reeds bekende Neva-ensemble uit Sint Petersburg geeft een concert in de Vrijzinnig Hervormde kerk "Onze Roeping Getrouw" te Sliedrecht op donderdag 9 januari 2020 om 20.00 uur. Deur open van af 19.30 uur. Adres: Kerkbuurt 157 in Sliedrecht

11 januari 2020

[Nieuwjaarsconcert EMS
[20:00 Talmastraat 9
Altijd al een keer een concert van André Rieu willen bijwonen? Kom dan zaterdag 11 januari naar De Parel in Hardinxveld. Het harmonieorkest van muziekvereniging EMS zal die avond namelijk een Nieuwjaarsconcert verzorgen in de stijl van André Rieu. Naast typische nieuwjaarsmuziek zal er ook herkenbare muziek van onder ander Elvis en het Eurovisie Songfestival voorbij komen. Na afloop van het concert is er gelegenheid om gezellig met elkaar na te borrelen. Aanvang van het concert is 20:00 uur en de zaal is open vanaf 19:30 uur. Kaarten zijn te bestellen via www.emshardinxveld.nl of aan de kassa te koop en kosten € 7,50. Voor kinderen tot en met 12 jaar is dit € 5,00.

13 januari 2020

[Genade voor de vluchteling
[20:00 Breedeway 1a
Op maandag 13 januari start een nieuwe serie Bijbelstudies. Deze keer komt Dick Pieterman onderwijs geven over het Bijbelboek Ruth. Het boek Ruth is een parel van genade in het Oude Testament. Het verhaal gaat over mensen die op de vlucht zijn voor hun problemen en een vrouw, die vlucht in de armen van God en daarin grote genade vindt. Ruth, een vrouw zonder God, buiten het verbond, zonder hoop in de wereld, word geënt op het volk van God en wordt één van de voorouders van Jezus Christus. Tijdens deze avonden word je uitgedaagd om je schuilplaats in Hem te zoeken en niet langer te vluchten voor je problemen maar te vluchten in de armen van de God van alle genade.

14 januari 2020

[Bingomiddag bij Mensen voor Mensen
[13:30 Boorstraat 10
Op dinsdag 14 januari wordt er weer Bingo gespeeld in De Keet aan de Boorstraat nummer 10 in Hardinxveld-Giessendam.Belangstellenden zijn van harte welkom vanaf 13.30.Er worden twee keer drie rondes gespeeld. Per ronde zijn er maar liefst drie prijzen te winnen.

[Uitverkoop De Jonge in De Lange Wei
[14:00 Rembrandthof 85
Dinsdag 14 januari houdt De Jonge Mode uitverkoop in het Atrium van De Lange Wei in Boven-Hardinxveld. Iedereen kan vanaf 14.00 uur komen voor een leuke dag winkelen. Er wordt prachtige merkkleding verkocht voor schappelijke prijzen. De entree is gratis.

15 januari 2020

Sliedrecht

[Workshop Energie eten
[19:00 Rivierdijk 514
Ben je op zoek naar meer energie? Wil je lekker in je vel zitten? Bewuste keuzes leren maken? Dit is je kans! Start het jaar goed: op 15 en 21 januari 2020 organiseert Energievoortien een workshop Energie eten. Nieuwsgierig geworden? Schrijf je dan snel in via info@energievoortien.nl.