Foto van inmiddels 10 jaar geleden van de vrijdagavondploeg inclusief alle ShockCafé'ers.
Foto van inmiddels 10 jaar geleden van de vrijdagavondploeg inclusief alle ShockCafé'ers. Hennie Wijnja

25 jaar ShockCafé op MerweRTV

30 december 2019 om 20:46

SLIEDRECHT Bij de honderdste uitzending van het oerprogramma MetalShock (op Country Roads na het langstlopende programma op MerweRTV) kregen de makers Theo Peele en Gino Sittrop van het bestuur van MerweRadio een extra uur op de vrijdagavond. Hun radioprogramma werd zodoende twee keer zo lang, maar hier vonden beide heren al snel geen genoegen in. Met wat vaste bezoekers en medewerkers van de vrijdagavond werd het format voor 'ShockCafé' bedacht: een programma voor en door luisteraars. Er waren snel veel enthousiastelingen bereid om dit programma invulling te komen geven en er werd destijds gestart met 7 teams.

In eerste instantie verzorgden Theo en Gino om beurten de techniek, waarbij liefhebbers achter de microfoon gezeten hun plaatjes vergezeld van een boodschap de ether in konden sturen. Na verloop van tijd namen diverse teams echter zelf de techniek en presentatie voor eigen rekening. Door verhuizing of andere omstandigheden haakten er wel eens mensen af, maar de meesten bleven. Momenteel zijn er 8 teams die per toerbeurt draaien.

Vrijdag 3 januari is het precies 25 jaar geleden dat de eerste uitzending van ShockCafé, toen nog in de studio aan de Stationsweg, plaatsvond. En dat kan en mag natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan. Met de gehele vrijdagavondploeg zal er deze avond tijdens de traditionele nieuwjaarsuitzending teruggeblikt worden op mooie maar vast ook minder mooie momenten, uiteraard met de lekkerste rockmuziek op de achtergrond. Tevens zullen de nieuwjaarswensen de ether in geschald worden. Of digitaal het wereldwijde web op geknald.