Verdiende en zeer nuttige overwinning GKV

24 oktober 2021 om 18:08 Korfbal

PURMEREND Zaterdag 23 oktober speelde GKV Enomics haar zevende wedstrijd van het seizoen uit bij BEP in Purmerend. BEP staat net als GKV Enomics op 4 punten en focust zich op handhaving. Een belangrijke wedstrijd waarin de ploegen onderling mochten bepalen wie zich stevig in de middenmoot vestigt en wie moet blijven vrezen voor degradatie. Mede door koude weersomstandigheden en een scheidsrechter die de wedstrijd dood floot werd het geen spectaculaire wedstrijd, maar GKV Enomics deed wat het moest doen en nam de punten verdiend mee naar huis: 13-17.

BEP is geen onbekende tegenstander voor GKV Enomics. De ploeg werd de laatste jaren meerdere malen bestreden. Dat resulteerde vrijwel altijd in nipte overwinningen voor GKV Enomics. Ook nu reisde GKV Enomics als favoriet af naar Purmerend. Het was echter BEP dat uit de startblokken schoot en het eerste afstandsschot meteen raak knalde. Het antwoord van GKV Enomics volgde snel via Kelly de Bruijn. BEP was echter gretig en na de 2-2 van Maren den Besten scoorde BEP direct nog tweemaal en kwam op 4-2 voor. Voor GKV Enomics geen reden tot paniek. BEP schoot een stuk zuiverder dan het normaal doet en de verwachting was niet dat ze dat vol zouden houden. Door zelf degelijk te verdedigen en goede, lange aanvallen te spelen met veel rebound kreeg GKV Enomics veel grip op de wedstrijd en kon langzaam maar zeker uitlopen. GKV Enomics kwam bij 5-7 voor het eerst op twee doelpunten voorsprong en bouwde die uit naar 6-9.

In deze fase was er alle gelegenheid om de voorsprong te vergroten, maar was het de matige afronding van GKV Enomics die ervoor zorgde dat de wedstrijd spannend bleef. In deze fase hielp de scheidsrechter de thuisploeg ook behoorlijk door vrijwel ieder gelijkwaardig duel in het voordeel van BEP te fluiten. De kleedkamers werden opgezocht bij een stand van 8-10.

De tweede helft startte BEP net als de eerste helft scherp. Lonneke Hoogenhoud, aanvoerster van BEP, die normaliter niet bekend staat als doelpuntenmaker, nam haar ploeg op sleeptouw met alweer haar vierde treffer van afstand. GKV Enomics rechtte de rug en met name het vak met Niels Huisman, Ferry Gruijters, Nikki Bos en Kelly de Bruijn begon de draai beter te vinden. De eerste helft had dat vak nog moeite met de tegenstander, maar de tweede helft werd er geheerst en via schoten van Huisman en Gruijters bouwde GKV Enomics de voorsprong steeds verder uit. In het andere vak was Niek van der Weijden met enkele spatzuivere afstandsschoten belangrijk.

Voor BEP reden om wat ervaren spelers in te brengen en alles op alles te zetten de wedstrijd om te draaien. Hoewel die spelers hun rol goed invulden (rebounder Pieter van Ree heerste voor BEP onder de korf) bleek de ploeg niet in staat de wedstrijd om te draaien, simpelweg omdat buiten aanvoerster Lonneke Hoogenhoud niemand de korf wist te vinden. Volgende week de laatste veldwedstrijd voor GKV Enomics uit bij Nieuwerkerk, de huidige nummer 2 in de competitie. Tegen die ploeg heeft GKV Enomics heel wat goed te maken na de oorwassing in de eerste speelronde.

Doelpuntenmakers GKV Enomics: Maren den Besten 3, Niels Huisman 3, Niek van der Weijden 3, Kelly de Bruijn 2, Nikki Bos 2, Ferry Gruijters 2, Nienke van der Weijden 1, Mats den Besten 1