Arnoud Kuppens.
Arnoud Kuppens. Eline Lohman

Handyman Gorinchem 25 jaar

25 oktober 2021 om 18:11 Zakelijk

GORINCHEM Handyman Gorinchem bestaat 25 jaar. Van een speciale batterij tot aan specifieke onderdelen voor huishoudelijke apparatuur - al die jaren kunnen mensen terecht bij franchisenemer Arnoud Kuppens. Het begon allemaal op 1 november 1996 in een pand aan de Arkelstraat en inmiddels is de winkel alweer zes jaar in de Hoogstraat te vinden. Volgend jaar stopt Arnoud ermee en dan komt Handyman Gorinchem ter overname.


door Eline Lohman


Op 1 november bestaat Handyman Gorinchem precies 25 jaar. Van cartridges tot en met lampen en van computeronderdelen tot kleine huishoudelijke apparaten - de winkel heeft het allemaal, vertelt Arnoud. ,,Wij staan bekend om onze service. Als we iets bestellen, dan kunnen we het vaak binnen een dag leveren aan onze klanten. Sinds zes jaar zitten we in dit nieuwe, grotere pand. Fijn, want we hebben duizend-en-één artikelen op voorraad. We horen ook vaak van klanten dingen als ‘je hebt écht veel’ en ‘wat een handige producten’. Tja, we heten niet voor niets Handyman! Daar komt nog bij dat we ook reparaties verzorgen, bijvoorbeeld van stofzuigers en kleine huishoudelijke apparaten.”


HANDYMAN TER OVERNAME Arnoud kijkt terug op 25 mooie jaren, zegt hij hierover. ,,Ik heb veel contact met klanten en vind het heerlijk om een praatje met mensen te maken. De warmte van de klanten is vooral mooi aan die 25 jaar; je doet echt sociale contacten op en soms ontstaan er zelfs vriendschappen. Volgend jaar ga ik stoppen, dan ga ik vanwege gezondheidsredenen met prepensioen. Het kost me teveel energie om vijf dagen per week in de winkel te staan, maar het is ook goed geweest, voel ik. De zaak komt ergens volgend jaar ter overname, hier zoek ik nog een vervanger of koper voor. Diegene die dat eventueel gaat doen komt in een gespreid bedje terecht, want de inventaris is pas zes jaar oud.”


MEER VRIJHEID Arnoud is zomaar de wereld van het ondernemerschap ingerold. Hij werkte bij een groothandel in onderdelen, waarna hij bij Handyman terechtkwam. Arnoud werkte er in loondienst en toen hij in 1996 de kans kreeg om als franchisenemer in Gorinchem aan de slag te gaan, besloot hij die kans met beide handen te grijpen. ,,Ik kreeg meer vrijheid en was minder gebonden en dat spreekt me nog altijd heel erg aan aan het eigen baas zijn. Ik bouwde al snel een vaste klantenkring op, die mede naar de winkel toe komt door het goede advies dat je hier krijgt en niet te vergeten de kwaliteit. De kwaliteit is namelijk erg hoog en mensen krijgen een persoonlijk en eerlijk advies. Dat zijn de sterkste punten van Handyman, samen met de service die ik al noemde.”


HOOFDSTUK WORDT AFGESLOTEN Wanneer Arnoud volgend jaar stopt, krijgt hij meer rust, voorspelt hij nu al over dat moment. ,,Ik sluit dan een hoofdstuk af, maar ik ga het sociale contact met klanten zeker missen. Ik hoop dat de winkel voortgezet wordt - het zou zonde zijn als de Handyman verdwijnt uit Gorinchem.”