Een expositie met iets extra's

25 oktober 2021 om 13:38

GORINCHEM De Gorinchemse kunstenaars Ariena Ruwaard en Inge Cremer hebben binnenkort een expositie in 't Ware Pakhuis' op de Havendijk 22 in Gorinchem.

Gezamenlijk exposeren ze hun kunstwerken van drijfhout en vilt. Maar er is meer. Ariena brengt haar nieuwe bundel 'Hout woord' uit. Inge illustreert en geeft een inkijk in haar eerste boek 'Hoe voel jij je vandaag?' vol met unieke illustraties met (eigen)wijze teksten. Er zijn ansichtkaarten te koop en er is live-muziek. Kortom: ,,We maken er een gezellig feestje van!"  

Bezoekers kunnen op 12, 13, 14 - 19, 20 en 21 november van 11.00 tot 17.00 uur komen kijken, voelen, luisteren, lezen, ervaren.

 ,,Als Gorcumers zijn we trots op de titel die de stad sinds kort heeft: Mooiste vestingstad van Nederland. En dit is nog een reden om expositie en stad te bezoeken. Maar waar het vooral om gaat is inspireren en aan te zetten tot creativiteit!"

Inge maakt haar viltwerken op een ambachtelijke manier en gaat in 2022 weer met workshops beginnen, waarbij vooral plezier en delen met elkaar voorop staat. Ariena houdt van struinen langs kusten en schuren. Drijfhout en uiteenlopende voorwerpen en materialen combineert ze tot unieke kunstwerken.

Meer informatie over Inge en Ariena is te vinden op: www.ingecremer.nl en www.ruwaard.net


Kabarett Dapitulet in Peeriscoop

GORINCHEM Op dinsdagavond 26 oktober staan violiste Esther Apituley, acteur/trompetist Hans Dagelet en Christiaan Kuyenhoven met hun voorstelling “Kabarett Dapitulet” vanaf 20.30 uur in Theater Peeriscoop. De entree bedraagt € 19,50 inclusief twee consumpties. Kaartjes reserveren kan via www.peeriscoop.nl of 0183-690022.


Theatervoorstelling in de Biesbosschuur in Werkendam

WERKENDAM Op dinsdag 2 november is de laatste podiumavond aan De Werken 1 in Werkendam. Het wordt een bijzondere avond. Trio Amuse (Anita Stevens, Peter Kann en Marcel Vaandrager) brengen een voorstelling over de passie voor het theater. Wie kennen we allemaal nog en is het niet tijd voor wat nieuws onder de zon? En hoe zit het met de liefde? Anita en Marcel hebben niet alle antwoorden op deze vragen, maar komen een heel eind. Een voorstelling met conferences, liederen en mijmeringen, onder pianobegeleiding van Peter Kann. De toegang kost € 10,= incl. 3 consumpties.


Doemiddagen voor leerlingen groep 7-8

GORINCHEM Op woensdag 27 oktober is op de openbare middelbare scholen in Gorinchem een doemiddag. Leerlingen uit groep 7 en 8 kunnen vanaf 14.30 uur kennismaken met het Fortes Lyceum (aanmelden via: https://www.forteslyceum.nl), het Omnia College (www.omniacollege.nl) en Gymnasium Camphusianum (www.camphusianum.nl )

Gorinchem

[Lezing coöperatieve Betuwse Fruitmotor
[20:00
Henri Holster vertelt op 27 oktober over de coöperatieve Betuwse Fruitmotor in Culemborg. De Fruitmotor biedt de fruitteler een eerlijke prijs voor zijn restappels te bieden, met daarbovenop een biodiversiteitspremie, waardoor er weer ruimte komt om te investeren in wat we allemaal belangrijk vinden: een rijke bodem, een rijk insectenleven, schoon slootwater, meer wilde bijen door aanleg van bijenhagen en bloemenranden en een bloemrijk landschap waar het voor iedereen goed vertoeven is. In de lezing bespreekt Henri Holster de zorg voor de eigen regio en de eigen soorten, de wilde bijensoorten en specifieke soorten. En hij laat zien wat jij als individu kunt doen, in je tuin bijvoorbeeld. En wat kunnen we met elkaar doen door ons te verenigen. En uiteraard proeven we ook De Krenkelaar appelcider. Met elke slok draag je bij aan een circulaire economie en help jij de wilde bij! Woensdagavond 27 oktober 2021 De kosten van de lezing bedragen € 6,00 p.p. Aanmelden via info@ncgorcum.nl

Gorinchem

[Doemiddag op Omnia College
[14:30 W. De Vries Robbeweg W. De Vries Robbeweg
Leerlingen uit groep 7 en 8 kunnen vast beleven hoe het is om Omniaan te zijn op Omnia College. Aanmelden via: https://www.omniacollege.nl/agenda/omnia-experience-ovo-scholen-doe-middag/

Gorinchem

[Doemiddag op Gymnasium Camphusianum
[14:30 Vroedschapstraat Vroedschapstraat
Leerlingen uit groep 7 en 8 kunnen ontdekken wat het Gymnasium Camphusianum te bieden heeft tijdens de doemiddag. Aanmelden via: www.camphusianum.nl/Formulieren/Doe-middag

28 oktober 2021

Gorinchem

[Kaartmiddag zondag 28 april
[13:30 Vissersdijk Vissersdijk
Zondag 28 april om 13.00 uur gaan de deuren van De Aanlegsteiger weer open voor een middag kaarten. Klaverjassen en jokeren. De jokeraars laten het een beetje afweten, is het spel dan toch te moeilijk? Mensen trek de stoute schoenen aan en bewijs dat jokeren ook leuk is. Er zijn voor beide spellen leuke prijzen te winnen en uiteraard is er ook een verloting met wederom een goed gevulde boodschappentas. Tussen, tijdens, voor en na het kaarten kunt u een versnapering als zijnde bier, wijn, limonade, koffie en thee nuttigen. Dit alles wordt georganiseerd door Buurtvereniging De Watertoren met als doelstelling mensen samen brengen. Neemt niet weg dat om de gezelligheid op te voeren ook mensen buiten de wijk van harte welkom zijn. De buurtvereniging organiseert diverse leuke activiteiten; Bingo, koffie-inloop, muziekavonden enz. enz.

29 oktober 2021

Sleeuwijk

[Bartholdy Trio speelt in Sleeuwijks Kerkje
[20:15 Kerkeinde Kerkeinde
Op vrijdag 29 oktober zal het Bartholdy Trio bestaande uit Rowan van der Westen (piano), Cor Coppoolse (cello) en Irene Bossier (viool) een concert verzorgen in Het Sleeuwijks Kerkje. Zij zullen werken spelen van Brahms, Juon en Piazzolla. Aanvang 20.15. Kaarten kunnen worden gereserveerd via de website: www.sleeuwijkskerkje.nl. Muziekschool leerlingen krijgen extra korting en betalen €5.

Sleeuwijk

[Concert in Sleeuwijks Kerkje
[20:15 Kerkeinde Kerkeinde
Het Bartholdy Trio bestaande uit Rowan van de Westen, Cor Coppoolse en Irene Bossier speelt werken van Brahms, Juon en Piazolla. Kaarten zijn te reserveren via de website van het Kerkje: www.sleeuwijkskerkje.nl. Toegangsprijs: volwassenen 15 euro; tot 18 jaar 10 euro en muziekschool leerlingen 5 euro.

1 november 2021

Gorinchem

[Ouderinformatieavond ‘naar de middelbare’
[19:00 W. De Vries Robbeweg W. De Vries Robbeweg
Ouders van kinderen in groep 7 en 8 kunnen deze avond kennismaken met de openbare middelbare scholen uit Gorinchem: Omnia College, Fortes Lyceum en Gymnasium Camphusianum. Zij kunnen de presentaties van 2 scholen naar keuze bijwonen. Aanmelden via www.naardemiddelbare.nl.