Vergroot jouw mediawijsheid tijdens online MeetUp

SLIEDRECHT Algoritmes, filterbubbels en zelfs cybercrime; het komt allemaal aan bod tijdens de online MeetUp van De Bibliotheek AanZet en Kunstmin op 7 april. Verschillende gasten komen aan het woord en delen hun kennis en ervaringen op het gebied van mediawijsheid. Het online evenement is te volgen via een livestream en duurt van 19.00 uur tot 20.00 uur.

'Wat is mediawijsheid? Hoe mediawijs ben jij en zou mediawijsheid een schoolvak moeten zijn?' Michiel Kalverda van TMI Academy, een bedrijf dat lesgeeft in mediawijsheid op scholen geeft antwoord op deze vragen en gaat hierover in gesprek met verschillende gasten. Want in de huidige maatschappij speelt de digitale wereld een grotere rol dan ooit. Zo maken veel mensen gebruik van social media en komen in aanraking met bijvoorbeeld fake news. Mediawijsheid is niet alleen het onderwerp van de MeetUp, het is ook het maandthema van de bibliotheek AanZet. Met handige boekentips, meer dan 160 online cursussen en een webinar kun je je nog verder in dit onderwerp verdiepen.

Kijkers kunnen tijdens de uitzending reageren in de chat en kijken mee met de livestream via het YouTubekanaal van de Bibliotheek Aanzet of Kunstmin.