Afbeelding
Beth-El

Beth-El kerk wordt waarschijnlijk in augustus gesloopt

SLIEDRECHT De voorbereidingen voor nieuwbouw van de Christelijke Gereformeerde Kerk Beth-El in Sliedrecht zijn in een nieuwe fase gekomen. Nu de aanbesteding achter de rug is en de bedrijven bekend zijn die de nieuwbouw gaan verzorgen, kan voorzichtig worden gerekend met een planning waarbij in augustus 2021 met de sloop van het huidige gebouw kan worden begonnen.

Omdat het orgel meegaat naar het nieuwe gebouw, zullen met het demonteren en inpakken daarvan de werkzaamheden beginnen. Orgelmakerij Boogaard zal het orgel daarna opslaan en na de bouw ook weer terugplaatsen. Na de sloop zal Burgland Bouw uit Dodewaard de bouw van de nieuwe kerk op zich nemen, terwijl de elektrotechnische en werktuigkundige installaties zullen worden uitgevoerd door Klimaatservice Holland en Elektroservice Holland uit Hardinxveld-Giessendam.

Tijdens de bouwwerkzaamheden zal de gemeente de kerkdiensten gaan houden in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente in Sliedrecht. Deze gemeente heeft eerder tijdens een eigen verbouwing, gebruik gemaakt van de Bethelkerk. Hoe dat samen dienst houden in de Boazkerk precies vorm gaat krijgen in deze coronatijd, is nog niet precies te zeggen, maar de onderlinge verhoudingen geven het vertrouwen dat hier goede afspraken over gemaakt gaan worden.
Vanwege diverse omstandigheden zoals onder andere de ontwikkelingen en beperkingen rond Covid19, kunnen de plannen en de planning wijzigen.

Afbeelding