Lukt het Sliedrecht om de Bekerwinst uit 2020 te prolongeren?
Lukt het Sliedrecht om de Bekerwinst uit 2020 te prolongeren? Pim Waslander

Op naar de Beker?

SLIEDRECHT Met de wedstrijden in de Kampioenspoule achter de rug, mogen spelers en fans van Sliedrecht Sport zich opmaken voor een spannend Paasweekend, dat geheel in het teken staat van de Nationale Beker. Daarna barsten de finales om het landskampioenschap los.

De kampioenspoule in het zaalvolleybal eindigde uiteindelijk voor de mannen uit De Basis op een niet geheel onverwachte vierde en laatste plaats. Opsteker is dat daarmee, sinds de promotie naar de Eredivisie in het seizoen 2018-2019, voor de derde keer op rij in de top 4 is geëindigd. De lange Sliedrechtse mannen hebben daarmee aangetoond eigenlijk de enige ‘dark horse’ te zijn in de Eredivisie, die de traditionele top 3 nog wel eens een uitglijder kunnen bezorgen, zoals Lycurgus afgelopen maand met 3-0 onderuit ging.

Eerst staat het Nationale Bekertoernooi op het programma. Vanwege het coronavirus is ook hiervan de opzet gewijzigd. Zo doen alleen de Eredivisieteams mee, wordt er op Goede Vrijdag begonnen en staan de finales op Tweede Paasdag gepland. Zaterdag zitten de halve finales er nog tussen.

De kwart- en halve finales vinden plaats in de sporthal van de laagst gekwalificeerde op de ranglijst. Heren 1 begint vrijdag om 20:00 uur met een uitwedstrijd tegen Taurus uit Houten; het team dat eind februari nog vrij verrassend met 3-0 werd overrompeld in De Basis en daardoor kansloos werd voor de Kampioenspoule. Ongetwijfeld zijn ze uit op sportieve wraak. De winnaar van het duel, mag een dag later aantreden tegen degene die in de wedstrijd ZVH tegen Dynamo aan het langste eind trekt. Dat is waarschijnlijk het laatstgenoemde team; een behoorlijke horde om daarvan te winnen en door te dringen naar de finale op Tweede Paasdag om 13:00 uur in MartiniPlaza Groningen.

In die sporthal hopen de vrouwen ook maandag te zijn. Want dan betekent het dat ze eveneens in de finale om de Beker staan. Bij de dames wordt deze om 16:00 uur gespeeld en biedt het Sliedrecht de kans op de zesde Bekertitel ooit. De weg daarnaar toe begint vrijdag om 19:30 uur in het Limburgse Gennep. Wordt daar van FAST gewonnen, dan is een dag later de halve finale tegen de winnaar van VCN tegen Sneek. Na het Bekerweekend mogen de vrouwen op jacht naar nog een prijs; de finales om het landskampioenschap tegen Apollo 8.

Alle Bekerwedstrijden zijn gratis en live te volgen via Volleybal.nl.