De nieuwe foto's voor de zoektocht. Kijk online naar de hele foto.
De nieuwe foto's voor de zoektocht. Kijk online naar de hele foto. Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (9)

Doe mee met de 1 april grap

SLIEDRECHT De vorige foto was een inkoppertje voor ouders en grootouders die regelmatig op de kinderboerderij komen. Want op de Charlotte van Bijlandthoeve in het Burg. Feitsmapark staat het houten drumstel. Er liggen geen drumstokken bij, dus wordt het net doen alsof. Het is vergelijkbaar met luchtgitaarspelen. (U wist vast niet dat in 1969 Joe Cocker daarmee op Woodstock als eerste bekende artiest mee is begonnen)


door Albert de Coster

Het drumstel is erg geliefd bij kinderen, dat kunt zien op de digitale versie van het Kompas. Want ik kreeg een leuke foto en een dito filmpje toegezonden waarop de kleinkinderen van inzenders net als bij het luchtgitaarspelen doen alsof ze werkelijk de drums bespelen.

De reden dat ik dit drumstel heb uitgekozen voor mijn zoekplaatje is de link die ik in gedachten legde met The Golden Earring. Helaas moet de oudste Nederlandse rockformatie stoppen nu medeoprichter George Kooymans lijdt aan ALS.

Wat veel mensen niet weten is dat een Sliedrechter ooit gevraagd is om drummer bij die legendarische band te worden. Dat was nog voordat Cesar Zuiderwijk de stokjes in handen nam. Volgens mij deed Tony in niets onder voor de huidige drummer, maar dat zeg ik natuurlijk als leek. Ik genoot altijd als ik hem glunderend op zijn krukje achter de trommels zag zitten.

Nu moet ik eerlijkheidshalve wel bekennen dat ik een zwak heb voor drummers. Zijn zij niet de bandleden die de muzikale kar trekken en het hardst moeten werken tijdens een optreden? En dan worden ze ook nog eens achteraan op het podium gezet.

En dan is het weer 1 april. En nu ga ik een grap met u uithalen. U bent gewaarschuwd. Op de foto bij dit artikel staan twee zaken afgebeeld. Mijn vraag aan u is of u weet welk voorwerp nu echt in Sliedrecht te zien is en waar. Maar ook wil ik weten waarom dat andere voorwerp - dat dus niet in Sliedrecht te zien is - er door mij bij geplaatst is. En wat weet u daarvan?

Als u een oplossing instuurt krijgt u natuurlijk van mij antwoord. Want er niets zo leuk als communicatie tussen mensen die elkaar niet kennen. Tot nu toe kwamen er verrassende conversaties tot stand. Ik sta te popelen. Stuur uw opmerkingen maar door naar: zoekfotosliedrecht@gmail.com.

Afbeelding