Afbeelding
Jerry van Rekom

Jeugdschaker Sven Langstraat winnaar RatingRace

SLIEDRECHT Afgelopen donderdagavond was het zover: de finaleavond van de online RatingRace bij de jeugd op LiChess voor de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht. Sven Langstraat startte de 9-rondige strijd als topfavoriet en wist die rol waar te maken: met 4 toernooiwinsten en 28 wedstrijdpunten is deze toekomstige Sliedrechtse grootmeester de terechte winnaar geworden van de RatingRace. De jongste van de Langstraat-familie ontwikkelt zich razendsnel en is inmiddels één van de sterkste jeugdspelers.
De 13-jarige Sven bevestigde zijn talent door soeverein eerste te worden in deze Online Schaakcompetitie. Als hij zich zo verder ontwikkelt kan hij de komende jaren één van de sterkste spelers van Schaakvereniging Sliedrecht worden.
De gebroeders Theo en Willem Theunisse pakten het zilver en brons, eveneens met een mooie score. De top 5, de spelers die binnen dit toernooiformat prijs hebben, is gecompleteerd door Vincent Langstraat en Jurrian Verweij.
Jabber al-Yassin wist de afgelopen vijf speelavonden de meeste ratingwinst te boeken. Ook deze prestatie is een mooie prijs waard. Alle prijzen worden binnenkort uitgereikt.
Donderdag 1 april vindt het Paastoernooi plaats op www.LiChess.org. Alle Sliedrechtse jeugdleden strijden traditiegetrouw om de vele kilo's chocolade eieren.