Italiaanse Martina (midden) en haar Nederlandse gastgezin.
Italiaanse Martina (midden) en haar Nederlandse gastgezin. Travel Active

Sara (17) zoekt een gastgezin Sliedrecht

Maatschappelijk

SLIEDRECHT - Eind augustus is het zover, tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld maken hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Zo ook de Italiaanse Sara. De organisatie is op zoek naar een gastgezin dat deze enthousiaste student een warm thuis kan bieden tot de zomervakantie 2022.

De 16-jarige Sara uit Italië is een optimistische meid met een passie voor muziek. Daarnaast wilt ze de hele wereld ontdekken. Door boeken te lezen reist ze de wereld rond en komt ze op leuke plekken die ze later graag wilt bezoeken. De zelfstandige Sara heeft eens twee weken alleen door Italië gereisd, waar ze veel heeft geleerd en vrienden heeft gemaakt. ,,Veel mensen die ik ken, vinden Nederland een geweldig land. Ik wil het land nu ook zelf ontdekken en ik hoop dit samen met jullie te kunnen doen.”

De familie Van Boxmeer-Aanraad is sinds februari 2021 gastgezin voor de Italiaanse uitwisselingsstudente Martina. ,,Wij zochten een student die temperamentvol is en over het algemeen zijn dat wel de meeste Italianen. Daarom kozen wij ervoor om Martina een warm thuis te bieden,” vertelt gastmoeder Karen.,,“En gelukkig hebben wij geen spijt, want ze is een aanvulling op ons gezin. Het is ontzettend mooi om te zien hoe een meisje van 17 jaar haar weg vindt in een totaal nieuwe omgeving met een totaal nieuw gezin!”

Gastgezinnen wonen verspreid door het hele land. Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Iedereen kan gastgezin zijn. Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan.

Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door één van de Local Coordinators. Er worden lokale tripjes georganiseerd door de Local Coordinator en Travel Active organiseert evenementen voor studenten en gastgezinnen. Een buitenlandse student in huis nemen, is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de student of Travel Active.

Nieuwsgierig geworden naar Italiaanse Sara, de andere buitenlandse studenten en/of het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team per mail naar highschoolholland@travelactive.org, of bel 085-222 48 10 of bezoek de website: www.travelactive.nl/high-school-holland.

Sara.