Kinderen smullen van de poffertjes en pannenkoeken.
Kinderen smullen van de poffertjes en pannenkoeken. Privé

Pannenkoeken- en poffertjesparty in de Weresteijn een groot succes

Overig

SLIEDRECHT Donderdagavond 15 juli organiseerden Mirthe Spoelman (11 jaar), Ebel Faro (10 jaar), Rafael van Leeuwen (14 jaar) en Mounir Haddad (8 jaar) een pannenkoeken- en poffertjesparty in de Weresteijn in Sliedrecht. Het buurtfeest organiseerden ze op eigen initiatief. Ze benaderden Cérélia, de fabrikant van de pannenkoeken en poffertjes van Jan, gevestigd in Sliedrecht. Ook kregen de kinderen stroop en suiker gesponsord van de plaatselijke Jumbo.

door Lex van Steenis

De 14-jarige Rafael van Leeuwen vertelt enthousiast over het ‘buurtproject’: ,,We wilden iets leuks voor de buurt organiseren. Ik vond het heel leuk om te doen, ook al was het best wat werk. Ik vind het leuk dat bedrijven dit soort initiatieven sponsoren, ondanks de coronacrisis.”

OP EIGEN INITIATIEF Henk van Leeuwen, vader van Rafael: ,,Als ouders mochten we niks doen. De kinderen zijn op eigen initiatief begonnen met het idee. Ze wilden iets doen, net voor de vakantie. Voordat we iets doorhadden, ondernamen ze actie en stuurden ze een email naar Cérélia. De kinderen kwamen later aan mij melden dat het geregeld was. Ze kregen een email terug met hoeveel pannenkoeken en poffertjes ze nodig dachten te hebben. Mirthe, Ebel, Rafael en Mounir hebben ook zelf een flyer ontworpen. De flyer is vervolgens in de BuurtApp gedeeld.”

SPONSORING BUURTFEEST Niels Roodenrijs van Cérélia: ,,Wij ontvangen met enige regelmaat aanvragen voor sponsoring. De aanvraag van de kinderen sprong er voor ons op een positieve manier tussenuit en konden we eigenlijk geen ‘nee’ tegen zeggen. Wij dragen graag bij aan een gezellig initiatief, zoals een buurtfeest.”

DUURZAME OPLOSSING Na afloop van het feest kwamen Mirthe, Ebel, Rafael en Mounir op het idee om de overgebleven pannenkoeken naar de voedselbank te brengen. Niels: ,, Het is prachtig en hoopvol om te zien dat de jonge generatie ook al zo met voedselverspilling bezig is en gelijk denkt aan de voedselbank toen bleek dat er pannenkoeken en poffertjes over waren.”

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Het buurtfeest in de Weresteijn was een groot succes.